Η μεγάλη κοροϊδία της ΝΔ στη μεσαία τάξη – Καμία μείωση της φορολογίας εισοδήματος το 2020

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας

Μία ακόμα προεκλογική υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας, πάνω στην οποία στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό, η νίκη της στις εκλογές του Ιουλίου παραπέμπεται στις καλένδες.

Πρόκειται για τη φορολογία της λεγόμενης μεσαίας τάξης, την οποία υποτίθεται ότι είχε καταστρέψει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και για την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριζε ότι θα την ελαφρύνει.

Ο προϋπολογισμός του 2020 που κατεβάζει η νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να ακολουθεί τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Μισθωτοί και συνταξιούχοι που σε μεγάλο βαθμό εντάσσονται στην κατηγορία αυτή θα περιμένουν τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη για να δουν ελάφρυνση στα εκκαθαριστικά της Εφορίας.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού μόνο 281 εκατ. ευρώ προορίζονται για την ελάφρυνση φόρων και αυτό το νούμερο τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε όσους διαθέτουν μηνιαίο εισόδημα έως 1.000 ευρώ. Βέβαια η τελική κατανομή θα προσδιοριστεί όταν ψηφιστεί η τελική φορολογική κλίμακα θα θα περιλαμβάνει συντελεστή 9% στα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής οι περισσότερο κερδισμένοι θα είναι όσοι έχουν εισοδήματα έως 15.000 ευρώ, ενώ τα λεγόμενα μεσαία φορολογικά στρώματα, δηλαδή όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα από 16.000 έως 55.000 ευρώ δεν θα δουν καμία ουσιαστική αύξηση στα εισοδήματά τους καθώς η μείωση του φόρου θα αντιστοιχεί περίπου στο 1 ευρώ τον μήνα.

Αντίθετα βέβαια οι έχοντες πάνω από 55.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και αν βέβαια υλοποιηθεί η εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας για μείωση του ανώτατου συντελεστή από 45% στο 44% για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 40.000 ευρώ θα δουν σημαντική μείωση στο εκκαθαριστικό τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.