Ο Σουλτάνος κάνει πολέμους και αυτοκίνητα…

Παράλληλα με τις πολεμικές επιχειρήσεις, ο Ερντογάν ετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας και πλέον, έγινε γνωστό ότι το επίσημο πρωτότυπο του νέου μοντέλου θα παρουσιαστεί σε δύο μήνες.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό project, υψίστης σημασίας για τον Ερντογάν, μέσω του οποίου ο «Σουλτάνος» φιλοδοξεί να καταδείξει την “τεχνολογική υπεροχή της χώρας του” παγκοσμίως.

Εξ ου άλλωστε και όπως έχουμε ξαναγράψει, για την εξέλιξη και κατασκευή του υπεύθυνη είναι μια νεοσύστατη κοινοπραξία από 5 κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και αυτοκινήτου της Τουρκίας (Anadolu Group, BMC, Kıraça Holding, Turkcell και Zorlu Holding).

Η εξέλιξη του αυτοκινήτου έχει ξεκινήσει πριν από 2 χρόνια και πλέον, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του Υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Mustafa Varank, το πρώτο πρωτότυπο του ηλεκτρικού αυτού αυτοκινήτου θα παρουσιαστεί το Δεκέμβριο

Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο Varank σε δηλώσεις του που έγιναν την περασμένη Παρασκευή, το αυτοκίνητο θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV, το πρώτο που θα παράγεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Δυτικής Ασίας.

Η Τουρκία όμως δεν θα μείνει μόνο στην παραγωγή αυτού του αυτοκινήτου, αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια θα δούμε άλλα 4 ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασιστούν πάνω σε αυτό (εκτός του SUV, θα υπάρχει σεντάν, χάτσμπακ, στέισον και ένα κουπέ), δημιουργώντας έτσι μια πλήρως ηλεκτρική οικογένεια.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την πολύ σημαντική αυτή κίνηση του Ερντογάν (η επένδυση είναι 3 δις. δολάρια) θα γνωρίζουμε τον Δεκέμβριο, όταν και μαζί με το πρωτότυπο αποκαλυφθούν επίσημα τα σχέδια για τα νέα ηλεκτρικά του «Σουλτάνου».

Η παραγωγή των νέων αυτών μοντέλων θα ξεκινήσει στα τέλη του 2022 και θα στοχεύσει όχι μόνο στην αγορά της Τουρκίας, αλλά και σε πολλές άλλες αγορές παγκοσμίως.

Πάντως, η Τουρκία το τελευταίο διάστημα δείχνει πολύ δραστήρια στο χώρο του αυτοκινήτου από τη στιγμή που ήδη κατάφερε να πάρει το εργοστάσιο της VW Group απο τις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τον Βαλκανίων – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ – κάτι που θεωρείται μία  σημαντική «νίκη» του Ερντογάν έναντι των χωρών της Βαλκανικής Χερσονήσου, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας…

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.