Η Ξαφά σαμποτάρει την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα στο Λονδίνο

Με μία ανακοίνωση σε σκληρό ύφος σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών περί καταστροφολογίας της φερόμενης ως άτυπης συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιράντας Ξαφά, για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, μιλώντας σε επενδυτές στο Λονδίνο
“Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από την πρώτη στιγμή επένδυσε στην καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, προσθέτοντας:
“Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει”.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η Μιράντα Ξαφά κράτησε άκρως υπονομευτική στάση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος. Η φερόμενη ως συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε σε «κλειστή λέσχη» επενδυτών στο Λονδίνο ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ. Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο μνημόνιο.
Η Απάντηση της Μιράντας Ξαφά στις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών
https://www.youtube.com/watch?v=BjlpDPnXVIkrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.