Τέλη κυκλοφορίας 2020: Αυτά είναι τα ποσά που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν τα ίδια τέλη όπως και το 2019. Τα τέλη διαφοροποιούνται ανάλογα με το έτος πρώτης κυκλοφορίας αλλά και τους εκπεμπόμενους ρύπους.

Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών το προσεχές διάστημα θα συσταθεί ομάδα εργασίας η οποία θα κληθεί να εξετάσει τα διάφορα συστήματα που ισχύουν στην Ε.Ε. και στο τέλος του πρώτου τριμήνου θα παραδώσει το πόρισμα της. Οι αλλαγές όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη θα γίνουν το 2021. Δηλαδή του χρόνου τον Δεκέμβριο οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν τέλη με βάση το νέο σύστημα που θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία.

Για το 2020 τα τέλη κυκλοφορίας θα συνεχίσουν να υπολογίζονται ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Ειδικότερα:

– Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000

– Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005

– Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010

Όσα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν μετά την πρώτη Νοεμβρίου του οι τιμές των τελών κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων. Η εξόφληση των τελών θα γίνεται μέσω τραπεζών, μέσω e-banking ή στα ΕΛΤΑ.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και η πληρωμή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει και φέοτς να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

1. Στην Υπηρεσία προς του Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη «Εντυπο Τ.Κ. 2019».

2. Στη συνέχεια στην ειδική φόρμα που εμφανίζεται συμπληρώστε τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

3. Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση θα πρέπει να δώσετε την εντολή εκτύπωση για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2020. Σε περίπτωση που εισέλθετε στην ηλεκτρονική υπηρεσία με τους κωδικούς πρόσβασης εμφανίζεται και το ειδοποιητήριο του συζύγου ή της συζύγου στην περίπτωση που διαθέτει

Κατάθεση πινακίδων

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν στην Εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους αποφεύγοντας έτσι την καταβολή των τελών. Η κατάθεση των πινακίδων δεν συνιστά οριστική απόσυρση του αυτοκινήτου, αλλά απλή ακινησία. Αυτό μπορούν να το πράξουν και τώρα δηλαδή δεν χρειάζεται να περιμένουν τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου όπου παρατηρούνται και μεγάλες ουρές στα γκισέ της εφορίας.

Οι φορολογούμενοι που σχεδιάζουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

– Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

– Πινακίδες.

– Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

– Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

– Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

– Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.