Σόιμπλε:Ο ντήλερ της Deutsche Bank.

Τόσα χρόνια γράφουμε ότι ο Σόιμπλε επεβλήθη στην Γερμανία και την Ευρώπη από το γερμανικό τραπεζικό σύστημα με στόχο να παραμείνει ανεξέλεγκτο και μέσω κλίματος καταστροφολογίας για την υπόλοιπη Ευρώπη (grexit, κούρεμα στην Κύπρο κλπ) και σθεναρή αντίσταση στην προστασία των καταθετών της ευρωζώνης , έστρεφε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τις υπόλοιπες τράπεζες της ευρωζώνης στην Γερμανία. Η οποία τεχνηέντως είχε χαρακτηριστεί το «ασφαλέστερο λιμάνι» για καταθέσεις.
Κάθε φορά που ακουγόταν ο όρος Grexit , δεκάδες δισεκατομμύρια καταθέσεων έφευγαν από τις τράπεζες του νότου και κατευθύνοντο στις γερμανικές τράπεζες για ασφάλεια. Μιλάμε για το μεγαλύτερο κόλπο στην ιστορία της ενωμένης Ευρώπης.
Τώρα λοιπόν που ο Σόιμπλε αποτελεί παρελθόν από το γερμανικό υπουργείο οικονομικών, τώρα η κομισιόν τολμά και εισηγείται την θεσμική θωράκιση των καταθετών σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.