Δημοσιονομικό πλεόνασμα 188,5 εκατ. στον ΕΦΚΑ – Μούγκα τα ΜΜΕ της διαπλοκής!!!

Τα τελευταία στοιχεία του αναθεωρημένου προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) διαψεύδουν τους καταστροφολόγους που έκαναν λόγο για «πλασματικό πλεόνασμα», αλλά αυτό δε θα το δεις γραμμένο στο νταβατζήδικο. 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας η αναθεώρηση των μεγεθών του προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για το 2017, επιβεβαιώνει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και το έλλειμμα αξιοπιστίας όσων το αμφισβητούσαν.
«Το ετήσιο αποτέλεσμα διαμορφώνεται σε προϋπολογισμένο δημοσιονομικό πλεόνασμα 188,5 εκατομμυρίων ευρώ, από αρχικά προϋπολογισμένο δημοσιονομικό έλλειμμα 756 εκατομμυρίων ευρώ» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας  οτι «τα στοιχεία δίνουν απάντηση στα ψεύδη της αντιπολίτευσης και μερίδας των ΜΜΕ, που αμφισβητούσαν την πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ και μιλούσαν για “πλασματικό πλεόνασμα”. Ο ΕΦΚΑ στέκεται στα πόδια του και το αποδεικνύει καθημερινά. Θα συνεχίσει να το κάνει, σε πείσμα όσων επιδιώκουν την υπονόμευση του δημόσιου συστήματος κοινωνική ασφάλισης, το οποίο σήμερα ανακτά την αξιοπιστία του».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.