Μηταράκης: Είναι παράλογο να ζητούν μέτρα για μετά το 2018


Η συνέχιση του ελληνικού προγράμματος χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τις ευρωπαϊκές χώρες, εκτίμησε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας το χθεσινό Eurogroup.
«Η στάση του Ταμείου για την κατάργηση του αφορολόγητου και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς (νόμος Κατρούγκαλου) ήταν γνωστή» είπε ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm και τόνισε:
«Είναι παράλογο να ζητούν μέτρα για μετά το 2018 (…) όμως στο θέμα του χρέους, απομείωση δεν πετύχαμε, ανάπτυξη μέσω νέων επενδύσεων δεν επετεύχθη, οι παλιές επενδύσεις προχωρούν εξαιρετικά αργά. Για παράδειγμα το Ελληνικό από το 2014 έχει μονογραφεί η σύμβαση, πέρασαν 6 μήνες από τη στιγμή που η κυβέρνηση έφερε τη σύμβαση στη Βουλή και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομέαρχης Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ.
 «Όσο τα πράγματα δεν προχωράνε, οι θεσμοί θα επιμείνουν σε αυτό που υπέγραψε η κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%» εκτίμησε ο κ. Μηταράκης. Τόνισε, πάντως, πως δεν υπήρχε λόγος να φτάσει η Ελλάδα σε αυτό το σημείο και χρέωσε στην κυβέρνηση παλινωδίες και λάθος αποφάσεις, που κόστισαν στη χώρα ένα τρίτο μνημόνιο και περίπου 80 δισ. 
«Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει με αυτό το πρόγραμμα ή αλλιώς να αφήσει άλλη κυβέρνηση να το κάνει» είπε, ενώ ερωτηθείς για τη στάση των δανειστών παραδέχτηκε τα λάθη τους. Ωστόσο είπε ότι «η κυβέρνηση μιας χώρας έχει το βάρος να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα. Εάν είχε παραμείνει η ΝΔ, σήμερα θα είχαμε βγει από τα μνημόνια, θα ήμασταν στις αγορές. Τώρα ποιος ξέρει τι άλλα μέτρα θα μας ζητήσουν» υπογράμμισε.
Σε ερώτηση για τα εργασιακά απάντησε πως η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνεί με την κυβέρνηση ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Ο κ. Μηταράκης, ερωτηθείς για την απόφαση του ΣτΕ και τους Τούρκους στρατιωτικούς και αν αυτή επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών, απάντησε: «Η απόφαση της δικαιοσύνης είναι απόλυτα σεβαστή, αν και στα εθνικά μας θέματα έχουμε πολλά μέτωπα ανοιχτά, με σοβαρότητα και ηρεμία θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία». 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.