Ραγδαία αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Παρά το βεβαρυμένο διεθνές κλίμα, τα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουμε την πορεία αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε αμέσως μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Για ακόμα μια φορά το Ολυμπία δικαιώνεται, αφού από το 2008 γράφουμε ότι οι αγορές απεικονίζουν την πραγματική εικόνα μιας ελεύθερης οικονομίας και όχι τα πρωτοσέλιδα των νταβατζήδων ή η προπαγάνδα της αντιπολίτευσης.

Όπως οι αγορές εμπιστεύτηκαν τον Κώστα Καραμανλή, έτσι εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο. Διότι οι αγορές εμπιστεύονται κυβερνήσεις που διασφαλίζουν την ίση αντιμετώπιση έναντι των επενδυτών και δεν τους κουρεύουν μία ωραία πρωία για να εξασφαλίσουν πόρους για κρατικοδίαιτους νταβατζήδες, όπως έκανε ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς με το Βενιζέλο. Έτσι, παρά το εθνικό σαμποτάζ που επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αγορές δίνουν το στίγμα και θεωρείται βέβαιο ότι εάν αποκλιμακωθεί η διεθνής ένταση, Θα μιλάμε πλέον για ιστορικά χαμηλά από τη μεταπολίτευση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.