Όταν χρωστάνε οι Γερμανικές Τράπεζες,ξεχνούμε τους “αυστηρούς κανόνες”, σφυράμε αδιάφορα και τις στηρίζουμε κάτω από το τραπέζι. Μπράβο Σόιμπλε!

Η ΕΚΤ μείωσε τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις για την Deutsche Bank σήμερα, δίνοντας στην τράπεζα μεγαλύτερη ευχέρεια για τη δόμηση των πληρωμών μερισμάτων και μπόνους.
Η Deutsche Bank δήλωσε πως η ΕΚΤ της ζητά να διατηρήσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (κοινές μετοχές) τουλάχιστον στο 9,51% σε ενοποιημένη βάση, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2017.
Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από τις τωρινές απαιτήσεις για 10,76%, ένα όριο από το οποίο η τράπεζα δεν μπορεί να “πέσει” φέτος χωρίς να πρέπει να περιορίσει τα μερίσματα και την πληρωμή κουπονιών σε κατόχους μέσων πρόσθετου Tier 1, ανακοίνωσε η τράπεζα.
Η μείωση των απαιτήσεων για το 2017 έρχεται μετά από μια αλλαγή στους κανόνες. Η ΕΚΤ τώρα εκφράζει μέρος των κεφαλαιακών απαιτήσεων ως εθελοντική.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.