ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ράλι του Litecoin

Σχεδόν αμετάβλητα είναι τα μεγάλα κρυπτογραφημένα νομίσματα το τελευταίο 24ωρο. Αυτή την ώρα, το Bitcoin (BTC) διαπραγματεύεται στις 3,923 δολάρια, με άνοδο 0,5%. Το Ethereum (ETH) έχει 139 δολάρια, ακριβώς στο σημείο που βρισκόταν χθες, ενώ το XRP (XRP) ανεβαίνει 0,5%. Το EOS (EOS) άρχισε την τελευταία ώρα να ανεβαίνει κατά 1,6%. Το Litecoin (LTC) συνεχίζει την ανοδική του πορεία σε ποσοστό 2,8%.

Το Binance Coin, στο οποίο αναφερθήκαμε χθες, συνεχίζει να ανεβαίνει ασταμάτητο με 12,8%. Σήμερα σκαρφάλωσε στην έβδομη θέση από πλευράς κεφαλαιοποίησης, έχοντας 15,25 δολάρια.

Τα δύο κρυπτογραφημένα νομίσματα από την πρώτη εξάδα που οδήγησαν την κούρσα τις τελευταίες ημέρες, ήταν τα EOS και Litecoin. Το EOS από 3,30 που είχε τη Δευτέρα, έφτασε τα 4 δολάρια πριν λίγες ώρες, ενώ τώρα διαπραγματεύεται στα 3,82. Το Litecoin τα πήγε ακόμα καλύτερα. Από τα 46 δολάρια που ήταν τη Δευτέρα, έφτασε τα 60 στο ενδοημερήσιο υψηλό σήμερα. Αυτή την ώρα βρίσκεται στα 57,8 δολάρια, ξεπερνώντας το EOS, καταλαμβάνοντας πλέον την τέταρτη θέση στη λίστα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση μεταξύ των κρυπτογραφημένων νομισμάτων.

Όπως βλέπουμε στο διάγραμμα, η τάση του είναι ξεκάθαρα ανοδική. Δεν χρειάζεται να είσαι γκουρού της τεχνικής ανάλυσης για να δεις πως από τον Δεκέμβρη και μετά κάθε κορυφή είναι υψηλότερη από τις προηγούμενες. Επίσης κάθε φορά που υποχωρεί, η βάση που σχηματίζεται βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο τιμών από την προηγούμενη.

Γιατί ανεβαίνει το Litecoin με μεγαλύτερο ποσοστό από τα υπόλοιπα μεγάλα κρυπτογραφημένα νομίσματα; Κάποιοι το αποδίδουν στα εμφανή σημάδια του διαγράμματος, που παρακίνησαν πολλούς traders να τοποθετηθούν. Πράγματι, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, το Litecoin ξεπέρασε ένα σημαντικό επίπεδο αντίστασης σε σχέση με το Bitcoin.

Χωρίς να παραβλέπουμε αυτή τη διάσταση, η αύξηση της ζήτησης και του ενδιαφέροντος πηγάζει από τις προσπάθειες της κοινότητας προγραμματιστών της εταιρίας να προσθέσουν στο νόμισμα κάποια χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν στην προστασία της ιδιωτικότητας των συναλλαγών.

Όπως ανάφερε πρόσφατα ο Charlie Lee, ο δημιουργός του Litecoin, η λειτουργικότητα είναι το μόνο που λείπει από τα Bitcoin και Litecoin. Το επόμενο πεδίο ανταγωνισμού θα είναι σχετικά με την ιδιωτικότητα. Για αυτό είμαστε αυτό το διάστημα επικεντρωμένοι στο να καταστήσουμε το Litecoin πιο λειτουργικό, με την προσθήκη των CT (Confidential Transactions), των εμπιστευτικών συναλλαγών.

Ο συνδυασμός της δραστηριότητας των προγραμματιστών και τα σημάδια στο διάγραμμα που έδειξαν την ευκολία με την οποία ξεπέρασε το Litecoin κρίσιμα σημεία αντίστασης, προκάλεσαν την ισχυρή ανοδική κίνηση. Όπως είπαμε και χθες για το Binance, σε αρκετές περιπτώσεις το διάγραμμα σε οδηγεί από μόνο του να ψάξεις για τα επιχειρηματικά σχέδια και τις εξελίξεις της εταιρίας πίσω από το νόμισμα.

Η Σιέρα Λεόνε

Η σημερινή ημέρα (7 Μαρτίου) θεωρείται από αρκετούς ως ημερομηνία-σταθμός του blockchain. Κι αυτό γιατί πέρυσι η Σιέρα Λεόνε πραγματοποίησε τις πρώτες προεδρικές εκλογές χρησιμοποιώντας blockchain. Όμως αυτό είναι περισσότερο μια ρομαντική ερμηνεία της πραγματικότητας παρά αλήθεια. Οι αξιωματούχοι της Σιέρα Λεόνε το έχουν διαψεύσει.

Όπως αποκαλύφτηκε όμως, αυτό που πραγματικά συνέβη, είναι πως η Agora, μια εταιρία με έδρα στην Ελβετία, κατέγραψε τις ίδιες ψήφους στο blockchain της και δημοσίευσε τα αποτελέσματα αυτά στην ιστοσελίδα της. Η Agora είχε λάβει άδεια από την Εθνική Εκλογική Επιτροπή (NEC) να ενεργήσει ως «διεθνής παρατηρητής» σε 280 από περίπου 11.200 εκλογικά κέντρα. Ουσιαστικά η συμμετοχή της αποτελούσε ένα πείραμα, με σκοπό να αποδειχθεί ότι μπορούν να καταγράψουν τις εκλογές και να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με την κυβέρνηση. Αργότερα η διοίκηση της Agora παραδέχτηκε τη λάθος εντύπωση που έδωσε στον Τύπο, αποδίδοντας την παρεξήγηση στον υπερβάλλοντα ενθουσιασμό των στελεχών της.

Μπορεί να μην ήταν αυτή η ημερομηνία που κάποια εκλογική αναμέτρηση εφάρμοσε blockchain μεθόδους για να διασφαλιστεί η απλοποίηση και το αδιάβλητο των εκλογών, όμως αυτή η ημέρα πλησιάζει.

Η πρόβλεψη του MIT Technology Review

Ένα άρθρο στο MIT Technology Review, υποστήριξε ότι το 2019 είναι το έτος κατά το οποίο η έννοια και η τεχνολογία του blockchain θα διεισδύσει στην κοινωνία σε τέτοιο βαθμό, που θα αρχίσει να γίνεται οικεία. Το άρθρο κάνει στην αρχή μια επισκόπηση της πρόσφατης ιστορία του blockchain, ως «επανάσταση που υποτίθεται θα διατάρασσε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα» το 2017. Κατόπιν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους οι προσδοκίες διαψεύστηκαν το 2018, υπό το πρίσμα της σημαντικής πτώσης των αποτιμήσεων των κρυπτογραφημένων νομισμάτων.

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.