Το ελληνικό κρασί κατακτά την αμερικανική αγορά

Σημαντικό ενδιαφέρον προέκυψε για τα Ελληνικά κρασιά από το road show των ελλήνων οινοπαραγωγών στη Βόρειο Αμερική που διοργανώθηκε από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου.
 
Από 2 έως 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 γευστικές δοκιμές και εκπαιδευτικά workshops με μεγάλη λίστα αναμονής για το ελληνικό κρασί στα οποία παραβρέθηκαν περίπου 2.000 επαγγελματίες και οινόφιλοι καταναλωτές στις αγορές του Μόντρεαλ, Τορόντο, Νέας Υόρκης, Σικάγο και Χιούστον. Δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν Masters sommeliers, Masters of wine, δημοσιογράφοι γνωστών ΜΜΕ και πλήθος αγοραστών δικτύων εισαγωγής και διανομής οίνων, εστιατορίων, ξενοδοχείων και άλλων σημείων λιανικής (κάβες κλπ). Παραβρέθηκαν επίσης οι αγοραστές οίνων των δύο μονοπωλίων διακίνησης αλκοολούχων, του SAQ στο Quebec και του LCBO στο Οντάριο, καθώς και ο Πρόεδρος του LCBO.
 
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η προσέλευση μεγάλου αριθμού σημαντικών επαγγελματιών της οινικής αγοράς της Βορείου Αμερικής αλλά και η άμεση εξάντληση των εισιτηρίων για τις καταναλωτικές εκδηλώσεις φανερώνουν τη μεγάλη αύξηση της αναγνωρισιμότητας του ελληνικού κρασιού στη Βόρειο Αμερική, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τη σημαντική αύξηση των πωλήσεών του, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η αύξηση της αξίας των εξαγωγών ελληνικού κρασιού στη Βόρεια Αμερική την τελευταία 5ετία έχει ξεπεράσει το 70%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.