«Φως στο τούνελ» του ελληνικού χρέους βλέπει η Λαγκάρντ

Συναίνεση για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους φαίνεται να βρήκε από τα μέλη του Washington Group στο Μπάρι της Ιταλίας η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έθεσε με επιτακτικό τρόπο το μείζον αυτό ζήτημα, ζητώντας συμφωνία για να μπορέσει το Ταμείο να συμμετάσχει στο Ελληνικό Πρόγραμμα.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ιταλίας, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7. Παρά το γεγονός ότι οι δανειστές, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, εν τούτοις η κ. Λαγκάρντ φέρεται να νιώθει ότι τα πράγματα προχωρούν προς το παρόν καλά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για τα ταξίδια της στην Ιταλία και την Κίνα και στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης αναφέρθηκε στην Ελλάδα.

Διευκρινίζεται ότι δεν επρόκειτο για ειδική συνεδρίαση που αφορούσε στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, οι συζητήσεις για το χρέος συνεχίζονται ενόψει του Eurogroup.

Στις συζητήσεις συμμετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ, ο διευθυντής Ευρώπης Πολ Τόμσεν και η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου. Αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο, η κ. Λαγκάρντ έκανε απλά μία γενική αναφορά στη συνάντηση, αλλά όχι στο περιεχόμενο της.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.