Οι καταστροφολόγοι κατάπιαν πλέον τη γλώσσα τους, με την ανακοίνωση της Eurostat: 4,2% το πλεόνασμα του 2016!

Τελικά, η εβδοµάδα των Παθών για τους εγχώριους καταστροφολόγους, ήρθε φέτος µε λίγες ηµέρες καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, δεν ταυτίστηκε χρονικά µε την κανονική Μεγάλη Εβδοµάδα των Χριστιανών, αλλά ήρθε την επόμενη ακριβώς, φτάνοντας µέχρι και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ, που σήµανε και τη σταύρωση της καταστροφολογίας (µε τη μόνη διαφορά ότι αυτή δεν πρόκειται να αναστηθεί…)
Η ΕΛΣΤΑΤ στις 21-4-2017 το πρωί, ανακοίνωσε το αποτέλεσµα της ελληνικής οικονοµίας για το 2016, και το νούµερο του πρωτογενούς πλεονάσµατος είναι εντυπωσιακό. Έφτασε να είναι 8πλάσιο του στόχου, ρίχνοντας στο καναβάτσο όλους τους εγχώριους καταστροφολόγους της Αντιπολίτευσης και των συνεργαζόμενων ΜΜΕ.

Και για να αντιληφθούµε το µέγεθος της οδύνης τους, καλό είναι να θυµηθούµε ότι:
Ο στόχος που είχε τεθεί από τη συµφωνία Τσίπρα-ΔΝΤ για το 2016 ήταν 0,5%. Ωστόσο από την πρώτη στιγµή, η κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν, ότι η οικονοµική πολιτική της κυβέρνησης είναι λάθος και έτσι στο τέλος δεν θα καταφέρουµε να πιάσουµε το πλεόνασµα και έτσι θα ενεργοποιηθεί ο περίφημος κόφτης.
 Όλο το 2016, τα τηλεοπτικά κανάλια έλεγαν καθηµερινά στον ελληνικό λαό, ότι η χώρα καταστρέφεται, η οικονοµία βρίσκεται σε αρνητική πορεία και πως γενικά πάµε στα βράχια. Και πάντα, όλη αυτή την καταστροφολογία, την εξαρτούν από την επιπλέον λιτότητα που θα έρθει, κατ’ αυτούς, καθότι δεν θα πιάσουµε τους στόχους.
Την προηγούμενη Κυριακή, πρωτοσέλιδο αντιμνημονιακής εφημερίδας, έκανε την πρόβλεψη (που βασίστηκε σε πληροφόρηση των τελευταίων ωρών), ότι το πρωτογενές πλεόνασµα που θα ανακοινωθεί επίσηµα, όχι µόνο θα ξεπερνά το στόχο αλλά θα τον συνθλίβει! Συγκεκριµένα, ότι σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, το πρωτογενές πλεόνασµα θα κυµαίνεται από 3,8% ως 4,2%, πράγµα που επιβεβαιώθηκε και που σηµαίνει ότι θα βγει πλεόνασμα κοντά στα 7 δισ. ευρώ.
Τελικά, δύο ηµέρες µετά, ήρθαν και τα επίσηµα αποτελέσµατα της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν πρωτογενές 3,9% επί του ΑΕΠ για το 2016, δηλαδή 6,9 δισ. ευρώ.
Δηλαδή, το αποτέλεσµα που πέτυχε η ελληνική οικονοµία πέρυσι (3,9% επί του ΑΕΠ) φτάνει να είναι 8πλάσιο του στόχου!!!
Και πώς είναι δυνατόν να συµβαίνει αυτό, ενώ όλο το 2016 η Αντιπολίτευση και τα κανάλια µας έλεγαν ότι η οικονοµία «έχει κολλήσει στη στασιµότητα», ότι «ο προϋπολογισµός εκτελείται αρρωστηµένα», «καταστρέφεται» και «βουλιάζει στην ύφεση»; Μπορεί κανείς να δώσει πειστική απάντηση σ’ όλο αυτό το μεγάλο ψέμα ;
(Και οι κακές προγνώσεις τους, δεν έχουν τελειωµό…)
Γυρίστε και από το άλλο µάγουλο, καταστροφολόγοι
Και δεν τελειώσαµε µε το 2016! Γιατί αυτή ήταν η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, που µετράει τα µεγέθη της Ελλάδας κάπως διαφορετικά από ό,τι η
Eurostat, που με τα δικά της νούμερα, το πλεόνασμα είναι 4,2%!!! Πω πω ξεφτίλα οι καταστροφολόγοι…
Το δεδοµένο είναι, ότι αυτή την εβδοµάδα όλη η Ευρώπη έµαθε, ότι η ελληνική οικονοµία την περσινή χρονιά έπιασε αποτέλεσµα 8πλάσιο και πλέον του στόχου!
Και αλήθεια, τότε, πώς θα φανούν στα µάτια των Ευρωπαίων, όλοι εκείνοι οι γαλαζοπράσινοι τύποι, που ούρλιαζαν στο ευρωκοινοβούλιο ότι η ελληνική κυβέρνηση καταστρέφει την οικονοµία; (Και εννοούμε τους Κύρτσο, Σπυράκη και Καϊλή, κατά βάση). Ε, λοιπόν, ας βρουν τώρα πειστικές απαντήσεις για τη διεθνή ξεφτίλα τους, γιατί θα τις χρειαστούν…).

Επίσης, µιλάµε και για τους τηλε«δημοσιογράφους» των πρωϊνάδικων ΜΜΕ της καταστροφής, που ξαφνικά θα πρέπει να εξηγήσουν στους τηλεθεατές τους, ότι τελικά η οικονοµία πήγαινε καλά πέρυσι! (Άσχετα, που οι ίδιοι τους έλεγαν τις πληρωμένες βλακείες τους). Καλή επιτυχία να ευχηθούµε, σ’ όλους αυτούς τους κυρίους, που πραγµατικά θα κληθούν να βιώσουν το επόµενο διάστηµα έναν επαγγελµατικό Γολγοθά. Γεµάτο σφαλιάρες και διαψεύσεις, ξεφτίλα και αναξιοπιστία…
Η εβδοµάδα των παθών για τη ΝΔ
Η φετινή άγρια περιπέτεια των εγχώριων καταστροφολόγων, που θα µπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει και ως µια ιδιότυπη «Εβδοµάδα των τηλε-Παθών», ξεκίνησε για την ακρίβεια από τότε που ο Σόϊµπλε (υπό την πίεση της Μέρκελ) άρχισε να «αδειάζει» τους εγχώριους υποστηρικτές του. Το έκανε για πρώτη φορά, µόλις λίγες µέρες πριν από το τελευταίο
Eurogroup και συνέχισε να το κάνει -από τότε µέχρι και σήµερα- περίπου κάθε 48 ώρες.
Γιατί; Μα, γιατί αναγκάστηκε να συµµορφωθεί στις εντολές των Ευρωπαίων ηγετών. Και η απόφαση των ηγετών ήταν από την πρώτη στιγµή να κλείσει τελικά η αξιολόγηση. Έτσι, µπορεί ο Σόϊµπλε –σε συνεργασία µε το ΔΝΤ- όλο το προηγούµενο διάστηµα να µπλόκαρε την αξιολόγηση, δίνοντας παράλληλα και το πάτηµα στους εγχώριους υποστηρικτές του να ουρλιάζουν (ελπίζοντας ότι ο µέντοράς τους στο τέλος θα περάσει το δικό του), αλλά όταν ο κόµπος έφτασε στο χτένι, η Μέρκελ τον µάζεψε, και ο Σόϊµπλε άλλαξε άρδην! Και την αλλαγή της στάσης του δεν την είδαµε µόνο πριν από το
Eurogroup αλλά και µετά από αυτό!
Η τελευταία του δήλωση, άλλωστε, είναι απολύτως ενδεικτική όλων των ανωτέρω.
Όταν το ΔΝΤ δηµοσιοποίησε την έκθεσή του και η ελληνική κυβέρνηση απάντησε ότι οι εκτιµήσεις του Ταµείου είναι απαισιόδοξες, ο Σόϊµπλε –ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΣΗ- βγήκε και πήρε θέση υπέρ της Ελλάδας, λέγοντας ότι οι εκτιµήσεις των Ελλήνων είναι πιο ρεαλιστικές από αυτές του ΔΝΤ, αφήνοντας άφωνη τη Λαγκάρντ…

Και έτσι, στα ξαφνικά, η ΝΔ του Κυριάκου και του Αδωνι, έµεινε χωρίς µέντορα! Αλλά και χωρίς αφήγηµα, ταυτόχρονα! Γιατί αν δεν υπάρχει ένας Σόϊµπλε, να δηµιουργήσει πρόβληµα στους Έλληνες, τότε πώς στο διάολο θα έρθει αυτή η -πολυπόθητη για τους γαλάζιους- εµπλοκή, που θα οδηγήσει σε εκλογές; Διαπίστωσαν λοιπόν ότι δεν θα έρθει.
Η εβδοµάδα των εξελίξεωνγια την Ελλάδα
Αυτή τη στιγµή, η ελληνική κυβέρνηση (µέλη της οποίας πήγαν για αυτό το λόγο στην Αµερική για την εαρινή Σύνοδο του Ταµείου), διαπραγµατεύεται τα µεσοπρόθεσµα µέτρα για το χρέος. Τα ζητά και τα διεκδικεί τώρα, αλλά σε καµία περίπτωση δεν θα πει όχι σε µια δεσµευτική περιγραφή, και ας αρχίσει η υλοποίησή τους το 2018. Αυτή η συµφωνία αναµένεται να κλείσει µέσα στο τρέχον Σαββατοκύριακο και έτσι να «ξεκλειδώσει» την ένταξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραµµα, µιας και θα έχει να κάνει µε µια χώρα, το χρέος της οποίας θα θεωρηθεί πάλι βιώσιµο. Στην αρχή της ερχόµενης εβδοµάδας αναµένεται, αφενός η ανακοίνωση των τελικών επίσηµων αποτελεσµάτων από την
Eurostat, που θα ανακοινώσει ότι το πλεόνασμα είναι 4,2% (και που θα αποτελέσουν και την οριστική βάση για τους τελικούς υπολογισµούς) και αφετέρου η έλευση των Θεσµών στην Αθήνα, ώστε να κλείσουν και όσες λεπτοµέρειες απομένουν.
Αµέσως µετά, έρχεται η νοµοθέτηση του πρώτου πακέτου µέτρων – αντίµετρων (µηδενικής δηµοσιονοµικής επιβάρυνσης) για την περίοδο από το έτος 2019 και µετά.
Δεδοµένων των ανωτέρω, «ξεκλειδώνει» παράλληλα το επόµενο διάστηµα και η ένταξη της χώρας στο πρόγραµµα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Μ’ αυτόν τον τρόπο, το σήµα στις διεθνείς αγορές θα έχει σταλεί. Η Ελλάδα δεν θα θεωρείται πλέον επικίνδυνη χώρα για χρεοκοπία, παρά µια χώρα που ξαναµπαίνει στην κανονικότητα. Το τυπικό κλείσιµο της αξιολόγησης, αυτή τη στιγµή, προσδιορίζεται χρονικά για τα τέλη Μαΐου. Ακόµη όµως και να χαθεί η χρονική προθεσµία για το τακτικό
Eurogroup, έχει συµφωνηθεί ότι υπάρχει και η δυνατότητα σύγκλησης και έκτακτου, προκειµένου να υπάρξει η επικύρωση των συµφωνηθέντων.
Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι ένα: Ότι ποτέ στο παρελθόν η Ελλάδα δεν ήταν τόσο κοντά στην έξοδο από την κρίση, µε την κοινωνία όρθια. Αυτή είναι η αλήθεια που
πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες και όχι τις βλακείες που λένε τα ΜΜΕ στα κανάλια.
«Τα αντίµετρα θα εφαρµοστούν»
Βάσει της κυβερνητικής ανακοίνωσης για τα αποτελέσµατα της ΕΛΣΤΑΤ «το πρωτογενές πλεόνασµα είναι στο 3,9% του ΑΕΠ, ενώ σύµφωνα µε τους ειδικούς κανόνες του προγράµµατος κλείνει στο 4,19%. Περισσότερο από 8 φορές δηλαδή πάνω από το σχετικό στόχο», κάτι που αποδεικνύει αφενός ότι όσοι µιλούσαν για ενεργοποίηση του κόφτη διαψεύδονται µε πάταγο και αφετέρου ότι καθίσταται βέβαιο ότι οι στόχοι για το 2017 και το 2018 θα πιαστούν.

«Εποµένως τα θετικά µέτρα που συµφωνήθηκαν και θα νοµοθετηθούν σε λίγο καιρό για τα έτη 2019 και 2020 δεν υπάρχει πλέον καµία αµφιβολία ότι θα εφαρµοστούν».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
«Ετσι το ερώτηµα που έχει µπροστά της η Νέα Δηµοκρατία δεν είναι πλέον θεωρητικού, αλλά άµεσου πρακτικού χαρακτήρα.
Θα ψηφίσει τα θετικά µέτρα για:
Τη µείωση του ΕΝΦΙΑ,
τη µείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων,
την επιδότηση ενοικίου για χαµηλά και µεσαία εισοδήµατα,
τη µείωση της φαρµακευτικής δαπάνης των συνταξιούχων,
την ενίσχυση του Προγράµµατος Δηµοσίων Επενδύσεων,
την επέκταση του προγράµµατος των σχολικών γευµάτων;
Ή θα συνεχίσει την αυτοκαταστροφική πολιτική που επέλεξε και πριν λίγους µήνες, όταν αρνήθηκε να υπερψηφίσει την παροχή ύψους 617 εκατοµµυρίων ευρώ στους φτωχούς χαµηλοσυνταξιούχους;
Βεβαίως αυτό αφορά αποκλειστικά τη Νέα Δηµοκρατία, τον πρόεδρό της, τα κοµµατικά της όργανα και τα στελέχη της (που μάλλον θα θέλουν να κρυφτούν από προσώπου γης).
Αυτό που αφορά εµάς, τους απλούς πολίτες, είναι να επιτύχει η µεγάλη προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία. Πράγµα που για πρώτη φορά είναι σήµερα όχι απλά ορατό, αλλά επιβεβαιώνεται πεντακάθαρα και από τα αποτελέσµατα».
Capture

      Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.