ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΩΝ λογαριασμών από την Εφορία

Έρχεται νέα ρύθμιση για τους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς από την Εφορία με σκοπό να κινηθούν και πάλι.

Πιο αναλυτικά, οι φορολογούμενοι που έχουν χρέη στην Εφορία φαίνεται πως θα αποκτήσουν εκ νέου τον έλεγχο των μπλοκαρισμένων λογαριασμών τους.

Με ένα σχέδιο που επεξεργάζονται από κοινού το υπουργείο Οικονομικών με την ΑΑΔΕ και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών η κυβέρνηση πρόκειται να αποδεσμεύσει πολλούς κλειδωμένους λογαριασμούς.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το εν λόγω σχέδιο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για ανάκτηση των κατασχεμένων λογαριασμών είναι να ρυθμιστούν και φυσικά οι οφειλέτες να είναι συνεπείς στη ρύθμιση και να πληρώνουν τις δόσεις τις ημερομήνιες που πρέπει.

Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα δώσει ανάσα ρευστότητας σε επαγγελματίες και νοικοκυριά που αδυνατούν να επιβιώσουν επειδή έχουν μπλοκαριστεί όλοι οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Σημειώνεται πως όσο τηρείται η ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών ο λογαριασμός θα αποδεσμεύεται σταδιακά.

Για κάθε ποσό οφειλής που θα εξοφλεί ο φορολογούμενος βάση της ρύθμισης θα αποδεσμεύεται από τον λογαριασμό του πολλαπλάσιο ποσό. Σύμφωνα με το σχέδιο, το ποσό του λογαριασμού που θα αποδεσμεύεται θα είναι τρεις με τέσσερις φορές υψηλότερο της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης που πληρώνει προς την Εφορία ο οφειλέτης.

Για παράδειγμα, αν η μηνιαία δόση ανέρχεται σε 400 ευρώ, το ποσό που θα μπορεί να κινηθεί στον μπλοκαρισμένο τραπεζικό λογαριασμό θα είναι 1.200 ή 1.600 ευρώ.

dikaiologitika.gr

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.