ΔΝΤ-«Το Success Story απετυχε τον Ιούνιο του 2014 γιατι αντιδρατε οταν σας σκοτωνουμε»

του Αυγερινού Χατζηχρυσού
Τα απόνερα της έκθεσης του ΔΝΤ, αλλά και οι σκιώδεις κινήσεις του Τόμσεν με τον Σοιμπλε έχουν και συνέχεια (διαβάστε το χθεσινο άρθρο μου 2/2/2017  left.gr)
Η έκθεση την Ντέλιας Βελκουλέσκου, υπο την εποπτεία του Τόμσεν, παραδέχεται ότι απέτυχε και το 2ο Μνημόνιο, το οποίο υπερήφανα μας κουνάει ο κ.Γεωργιάδης ως Success Story. Αλλά δεν σταματάει εκεί η Ντέλια. Αναφέρει καρφώνει έμμεσα και τον Σαμαρά, ότι δραπέτευσε γιατί «τον Ιούνιο του 2014 το πρόγραμμα (σ.σ.το 2ο Μνημόνιο) ήταν πλέον εκτός τροχιάς»! Σε απλά…Ρουμανικά της Ντέλιας, το Success Story ήταν φτιασιδωμένη αποτυχία που την άφησαν στους επόμενους.
Ετσι εξηγούνται και οι πύρινες δηλώσεις του Φθινοπώρου του 2014, που τότε μας φαινόταν «αφυσικες» όπως αυτή του κ.Γεωργιάδη για Bank Run (22 Σεπτεμβρίου 2014) της κ.Βούλτεψη που απειλούσε με Capital Control και κούρεμα καταθέσεων (15 Οκτωβρίου 2014), ενώ απλά πετούσαν την αποτυχία τους στην επόμενη κυβέρνηση πριν δραπετεύσουν.
Ενα δεύτερο σημείο που επιμένει το Ταμείο είναι η κατάσχεση πρώτης κατοικίας και «κουρέματος» του αφορολογήτου ορίου, που πάλι φαίνεται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά απλά το είχε καθυστερήσει για μερικούς μήνες, ώστε το ΔΝΤ πιέζει σήμερα.
Τέλος, επειδή όλοι ξέρουν ότι ο Πάπας μπορεί να κάνει λάθη, ο Τόμσεν ποτέ, όπως και στο 1ο Μνημόνιο που απέτυχε παταγωδώς το φόρτωσαν στο λάθος συντελεστή, την αποτυχία του 2ο μνημονίου την επιρρίπτουν στον Ελληνικό λαο.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Ενω είχε συντελεστεί πρόοδος στα δυο πρώτα χρόνια του προγράμματος (2012-2014 τότε που πχ έκλειναν νοσοκομεία) , αυτό ναυάγησε εξαιτίας των αρνητικών πολιτικών εξελίξεων», σε απλά..Ρουμανικά, δεν είναι δυνατόν να σε σώζει το ΔΝΤ κι αντι ευχαριστώ να έχει απέναντι του λαϊκη δυσαρέσκεια γιατί δεν θέλετε να πεθαίνετε άνεργοι, ανασφάλιστοι και χωρίς νοσοκομεία.
Την λύση βέβαια την έχει σήμερα το Economist το οποίο «βλέπει» εκλογές εντος του 2017 και την επάνοδο του Μητσοτάκη να συνεχίσει την επιτυχημένη αποτυχία (sic) των προγραμμάτων του ΔΝΤ αγόγγυστα.
Πάντως νιώθω και σε κάτι οίκτο για το ΔΝΤ. Σκεφτείτε να ήσασταν στην θέση του και το «καλύτερο βιογραφικό» που θα είχατε εύκαιρο απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.