Market Pass: Τι ισχύει αν δεν ξοδέψετε ολόκληρο το ποσό του voucher – Όλα όσα είπε ο Παπαθανάσης

Διευκρινίσεις για το τι ισχύει εάν δεν ξοδέψει ο δικαιούχος του Market Pass ολόκληρο το ποσό του voucher, έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, εάν ο δικαιούχος του Market Pass δεν καταναλώσει το ποσό της κάρτας αγορών που θα του καταβληθεί είτε στην άυλη κάρτα είτε στο λογαριασμό του, τότε το ποσό θα του μεταφερθεί στον επόμενο μήνα, ωστόσο στην περίπτωση που δεν θα δαπανηθούν τα χρήματα μόνο της άυλης κάρτας, τότε αυτά  θα «εξαφανίζονται» ύστερα από 6 μήνες.

Ενδεικτικά  ανέφερε ένα παράδειγμα: Εάν ο δικαιούχος του market pass δαπανήσει από τα 22 ευρώ της ενίσχυσης τα 10 ευρώ, τα άλλα 12 ευρώ μπορεί να τα δαπανήσει τον επόμενο μήνα. «Όπως θα λάβει τα χρήματα της ενίσχυσης στον λογαριασμό του σε τρίμηνη δόση (δηλαδή Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο) κατά 20%, θα προστεθούν και  τα χρήματα στην κάρτα, σύμφωνα με την φορολογική του δήλωση. Και στο Iban και στην άυλη κάρτα θα πιστωθούν τα χρήματα», σημείωσε. «Όταν θα κατατεθούν τα χρήματα του Market Pass στον λογαριασμό του δικαιούχου, δεν θα του ζητηθούν πίσω, διότι δεν γνωρίζει η πολιτεία πού θα δαπανηθούν τα χρήματα. Εάν όμως δεν δαπανηθούν τα χρήματα στην άυλη κάρτα στο τέλος του εξαμήνου, προφανώς  αυτά θα χαθούν.  Αυτά είναι για μια διάρκεια 6 μηνών», συμπλήρωσε.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.