Αναταραχή στην Τουρκία: Κατέρρευσε η λίρα, με όριο οι αγορές στα σούπερ μάρκετ

Αναταραχή στην Τουρκία: Κατέρρευσε η λίρα, με όριο οι αγορές στα σούπερ μάρκετ – Στον δρόμο οι Τούρκοι, ζητούν παραίτηση Ερντογάν

Η τουρκική λίρα καταρρέει και ο μέγας οικονομολόγος Erdogan απολαμβάνει το πολυτελές του Παλάτι, μαζί με την χρυσοφορεμένη Εμινέ.

Οικονομικό κραχ στην Τουρκία: Καφές, ζάχαρη και λάδι με δελτίο

Με το … «μέτρο» η πώληση ζάχαρης, λαδιού και καφέ στην Τουρκία, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατρακύλας της τουρκικής λίρας, που υποχώρησε 13,8% έναντι του ευρώ και +13,5% έναντι του δολαρίου.

Οι περιορισμοί ξεκίνησαν αρχικά με την ποσότητα ζάχαρης και λαδιού που μπορεί ν’ αγοράσει κάθε Τούρκος καταναλωτής και συνεχίστηκε με τον καφέ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Αναλυτές εκτιμούν πως η συνεχιζόμενη υποτίμηση της τουρκικής λίρας θ’ αποτυπωθεί στις τιμές των προϊόντων τις επόμενες ημέρες, δημιουργώντας κλίμα ανησυχίας στους πολίτες που βλέπουν καθημερινά τα εισοδήματά τους να μειώνονται σημαντικά.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο βασικός μισθός στην Τουρκία, υποχώρησε στα 230 δολάρια, πιο κάτω από τους μισθούς στην Κίνα.

Ήδη μεγάλα σούπερ μάρκετ ενημερώνουν τους καταναλωτές πως μπορούν να αγοράζουν έως δύο συσκευασίες καφέ, ζάχαρης, λαδιού με τις φωτογραφίες να γίνονται viral στα κοινωνικά δίκτυα και να σχολιάζονται έντονα.

Παράλληλα, η υποτίμηση της λίρας προκαλεί αναταραχές και στις εισαγωγές αυτοκινήτων και στα ηλεκτρονικά, καθώς οι τιμές αλλάζουν πια ανά ώρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει ότι όλα θα πάνε καλύτερα σημειώνοντας ότι ελπίζειστους επενδυτές.

Μάλιστα, αύριο θα επισκεφθεί τη χώρα ο πρίγκιπας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που κάποτε η τουρκική κυβέρνηση τον κατηγορούσε ότι ήταν ο χρηματοδότης του πραξικοπήματος.

Πάντως, τόσο οι οικονομολόγοι όσο και η αντιπολίτευση σημειώνουν ότι έρχεται οικονομική καταστροφή, αν δεν αλλάξει η πολιτική της Τουρκίας άμεσα.

Τούρκοι πολίτες είναι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οργισμένοι μετά τη νέα κατάρρευση της λίρας και δηλώνουν πως έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους.

«Κάποιοι λένε ότι θα ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς στην κάλπη το 2023.

Ρωτάμε: Τι θα τρώμε μέχρι το 2023; Δεν έχουμε την υπομονή ούτε τη δύναμη να περιμένουμε άλλα δύο χρόνια.

Στεκόμαστε ενάντια στη φτώχεια!» αναφέρουν οι Τούρκοι, που βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν

2Q==

To έγκυρο ODATV.COM κ.ά. δημοσίευσαν ότι o Ερντογάνκατέχει πλαστό δίπλωμα Πανεπιστημιακών οικονομικών σπουδών. Με βάση την Τουρκική νομοθεσία, πρέπει ο Πρόεδρος της Τουρκίας να κατέχει Πανεπιστημιακούς τίτλους, να είναι σοφός και λόγιος, για να κυβερνά με λογική και σύνεση……Το κόμμα Λύτρωση του λαούHALKIN KANTULUS PARTISI του υπέβαλε μήνυση και απαίτησε την κατάθεση του πτυχίου  στα δικαστήρια εδώ και αρκετό καιρό …..Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ουδεμία απάντηση εκ μέρους του. Καλά ξεμπερδέματα. SearchΠλαστό πτυχίο Ερντογάν. Σημειώνεται ότι με βαση τα δημοσιεύματα, κανείς καθηγητής του MARMARA UNIVERSITESI τότε, δεν θυμάται τον Ερντογάν σαν φοιτητή, πλην εάν έλαβε το πτυχίο δια αλληλογραφίας….

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.