Συντάξεις με πριμ έως 254 ευρώ – Οι μεγάλοι κερδισμένοι

Επιπλέον ποσό έως και 254 ευρώ τον μήνα μπορούν να έχουν στη σύνταξη τους όσοι παραμένουν στην εργασία τους μετά την 35ετία, σύμφωνα με το νέο σύστημα των αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης των κύριων ανταποδοτικών συντάξεων του νόμου Βρούτση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, η παραμονή στην εργασία αποδεικνύεται συμφέρουσα κυρίως μετά τα 35 συντάξιμα χρόνια, εφόσον φυσικά ο ασφαλισμένος έχει θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα και δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές του 2022.

Το θέμα αφορά σε ασφαλισμένους με περισσότερα από 30 έτη κύριας ασφάλισης, εκ των οποίων ένα μεγάλο τμήμα σπεύδει να συνταξιοδοτηθεί, ενώ μπορεί να παραμείνει στην εργασία του με όφελος τη μεγαλύτερη σύνταξη.

Σημειώνεται ότι με τον νόμο Βρούτση όσοι έχουν ένσημα πάνω από 30 έτη και κυρίως πάνω από 35 θα έχουν πάρα πολύ καλούς συντελεστές αναπλήρωσης.

Οι κερδισμένοι του νέου συστήματος

συντάξεις με πριμ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι κερδισμένοι του νέου συστήματος, συγκριτικά με τον νόμο Κατρούγκαλου, είναι όσοι αποχωρούν με 40ετία ασφάλισης και πληρωμένων εισφορών.
Στα 40 χρόνια κορυφώνονται τα «κέρδη» συγκριτικά με τους σημερινούς συντελεστές. Όσα περισσότερα χρόνια εξασφαλίζει κανείς μέσα στη δεκαετία 30,1-40 έτη ασφάλισης, τόσο μεγαλύτερη σύνταξη θα λάβει. Πιο σημαντικό είναι το όφελος στην πενταετία 35-40 έτη ασφάλισης.
Για 3.500 ευρώ συντάξιμες αποδοχές, η αύξηση για την 40ετία φτάνει στα 252 ευρώ σε σύγκριση με τα σημερινά ποσοστά. Αντίστοιχα για 1.000 ευρώ συντάξιμες αποδοχές η αύξηση φτάνει στα 72 ευρώ, σε σύγκριση με τα σημερινά ποσοστά.

Στην 35ετία η αύξηση για 1.000 ευρώ συντάξιμες αποδοχές φτάνει στα 35 ευρώ, ενώ για 3.500 ευρώ συντάξιμες αποδοχές ανεβαίνει στα 123 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως οι συντάξιμες αποδοχές είναι η βάση υπολογισμού της σύνταξης, δηλαδή ο μισθός ή το εισόδημα επί του οποίου υπολογίζονται οι εισφορές στο διάστημα του εργασιακού βίου.

Το νέο σύστημα των αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης

Ειδικότερα, με το νέο σύστημα των αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης ισχύουν τα παρακάτω:

-Από τα 30 έτη και 1 μήνα ως τα 33 έτη οι αυξήσεις που θα έχουν οι ανταποδοτικές συντάξεις κυμαίνονται από 0,2% ως 5,5%.

-Από τα 33 έτη και 1 μήνα ως τα 36 έτη οι αυξήσεις για τις ανταποδοτικές συντάξεις κυμαίνονται από 5,7% ως 12,5%.

-Από τα 36 έτη και 1 μήνα ως τα 39 έτη οι ανταποδοτικές συντάξεις έχουν αύξηση από 12,6% ως 16,3%.

-Από τα 39 έτη και 1 μήνα ως τα 40 έτη οι ανταποδοτικές συντάξεις έχουν αύξηση από 16,4% ως 16,85%

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.