Φυσικό αέριο και πετρέλαιο στα ύψη και τους επόμενους μήνες προβλέπει η BP

Αυξανόμενη ζήτηση για πετρέλαιο και διατήρηση των τιμών τόσο του μαύρου χρυσού όσο και του φυσικού αερίου στα ύψη και τους επόμενους μήνες προβλέπει η BP, η οποία είδε τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο να απογειώνονται.

Τα κέρδη του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού σκαρφάλωσαν στα 3,3 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο από 2,8 δισ. δολάρια το αμέσως προηγούμενο διάστημα και έναντι κερδών μόλις 86 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όταν η πανδημία και τα lockdown είχαν κάμψει τη ζήτηση για καύσιμα.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Μπέρναρντ Λούνι χαρακτήρισε την BP «μηχανή παραγωγής κερδών», ενώ προέβλεψε ανάλογες επιδόσεις και στο τέταρτο τρίμηνο.

Η ενεργειακή μετάβαση

Αναγνώρισε πάντως ότι το μέλλον των ορυκτών καυσίμων παραμένει αβέβαιο.

Οι ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας που έχουν συγκεντρωθεί στη Γλασκώβη για τη Σύνοδο COP26 αναζητούν τρόπους να περιορίσουν τον δραματικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και κατά συνέπεια καλούνται να λάβουν μέτρα που θα επιταχύνουν τη μετάβαση σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας.

Η ίδια η BP προετοιμάζεται για τα νέα δεδομένα και έχει δεσμευθεί να μειώσει δραστικά τις εκπομπές ρύπων, αλλά και να αυξήσει την παραγωγή των ανανέωσιμων πηγών ενέργειας κατά 20 φορές έως το 2030.

Στο ίδιο διάστημα θα μειώσει κατά 40% την παραγωγή πετρελαίου.

Προς το παρόν πάντως όπως σχολιάζουν αναλυτές εξακολουθεί να επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στο πετρέλαιο και ειδικά σε κοιτάσματα, που θεωρεί ότι μπορούν να δώσουν υψηλό περιθώριο κέρδους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.