Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα – Πότε και σε ποιους θα δοθεί η πρώτη δόση

Έως τις 10 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε “το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης συνήθως δινόταν τέλος του χρόνου ή αρχές του επομένου. Πέρυσι δόθηκε τον Ιανουάριο. Φέτος η πλατφόρμα θα ανοίξει έως τις 10 Νοεμβρίου” και πρόσθεσε ότι ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή έως τις 10 Δεκεμβρίου σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα πέρυσι.

“Η προκαταβολή θα είναι το σύνολο του επιδόματος που πήραν πέρυσι. Στη φάση αυτή πρέπει να έχουν κάνει αίτηση έως τις 30 Νοεμβρίου”, σημείωσε.

Διευκρινίσεις για τα τιμολόγια προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης

Εν συνεχεία μίλησε για τα τιμολόγια προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης. Όπως είπε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει καταθέσουν τα τιμολόγια τους .”Και εάν τα τιμολόγιά τους είναι μεν μεγαλύτερα θα πάρουν το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου , εάν είναι λιγότερο θα πάρουν την προκαταβολή”.

Όσον αφορά στους καινούριους δικαιούχους του επιδόματος είπε ότι ” θα έχουμε αρκετά πρόσθετα νοικοκυριά, θα μπορούν να καταθέσουν κανονικά τα τιμολόγιά τους και να πάρουν ό,τι τους αναλογεί έως τις 30 Δεκεμβρίου”.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους παλαιούς δικαιούχους του επιδόματος λέγοντας ότι εάν είναι λιγότερο το ποσό από αυτό που θα προκύψει φέτος θα πάρουν ΄έως τέλος Δεκεμβρίου το υπόλοιπο στον βαθμό που θα έχουν καταθέσει τα αντίστοιχα τιμολόγια προμήθειας πετρελαίου. Iσχύει η αναλογία 2 προς 1. Δηλαδή εάν καταθέσεις 500 ευρώ τιμολόγια, δικαιούσαι μέχρι 250 ευρώ επίδομα “.

Οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι φέτος αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης .Αναλυτικά:

-Από 12.000 για τον άγαμο, σε 14.000 ευρώ.

Για ποιους προσαυξάνεται το επίδομα θέρμανσης

Σε περίπτωση οικογένειας, το επίδομα ανέρχεται σε 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, αντί για 2.000 ευρώ που ίσχυε έως σήμερα. Συνεπώς το εισοδηματικό όριο αυξάνεται:

– Από 24.000 για την οικογένεια με δύο παιδιά, στα 26.000 ευρώ,

– Από 26.000 για την οικογένεια με τρία παιδιά, στα 29.000 ευρώ.

Αυξάνονται τα περιουσιακά κριτήρια:

-Από 130.000 αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο, στα 180.000 ευρώ.

0Από 250.000 αξία ακίνητης περιουσίας για τους έγγαμους, στα 300.000 ευρώ.

Με βάση τα ανωτέρω, αναμένεται να είναι επιλέξιμο το 80% των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν τις επιδοτούμενες μορφές καυσίμου (πετρέλαιο θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και βιομάζας (πέλετ).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.