Τέλη κινητής τηλεφωνίας: Ποιοι και πώς θα εξασφαλίσουν απαλλαγή

Θα δημιουργηθούν νέα  μητρώα για όσους δικαιούνται απαλλαγή από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας, όπως προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στο ΑΝΤ1.

Όπως είπε σχετικά με το θέμα απαλλαγής από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας, “υπάρχει μια βασική διάκριση για αυτούς που είναι κάτω από 30 ετών και αυτούς που είναι πάνω από 30 ετών”.

“Γι’ αυτούς που είναι από 15 έως 29 ετών θα υπάρχει απαλλαγή από τα τέλη της κινητής τηλεφωνίας πλήρης…  για όλους, για όλα τα φυσικά πρόσωπα. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία και ένα πολύ σημαντικό μέτρο. Αλλά θα είναι για ένα κινητό τηλέφωνο ανά πολίτη, για έναν αριθμό, για όλα τα φυσικά πρόσωπα. Για τον λόγο αυτόν θα δημιουργηθούν μητρώα για όσους δικαιούνται τη σχετική απαλλαγή προκειμένου να μπουν και να δηλώσουν το τηλέφωνο το οποίο θα ήθελαν οι ίδιοι να τύχει αυτής της απαλλαγής και παροχής” είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Ο ίδιος επανέλαβε  ότι “θα υπάρξει ένα νέο μητρώο όπου θα καταχωρούνται οι αιτήσεις των δικαιούχων της απαλλαγής από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας το  οποίο θα το κάνει η Γενική Γραμματεία, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θα λειτουργήσει από 1/1/2022 και θα έχει πάνω δύο  βασικά χαρακτηριστικά τα οποία αξίζει να σας πω: ότι εάν κάποιος μεταφέρει το τηλέφωνο του από μία εταιρεία σε μια άλλη, θα γίνεται αυτή η διαδικασία αυτοματοποιημένα.

Και δεύτερον ότι θα πρέπει να καλύψει όλες τις κατηγορίες χρήσης κινητών τηλεφώνων δηλαδή   όλους τους διαφορετικούς τύπους χρήστες (συνδρομητές, καρτοκινητής, καρτοσυμβόλαιο κλπ )”.

Όσον αφορά στους πολίτες άνω των 30 ετών, είπε “όπως ανακοίνωσε Πρωθυπουργός θα έχουν μείωση σε ό,τι αφορά το τέλος κινητής τηλεφωνίας όλοι 10% δηλαδή  όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως εάν έχουν εμβολιαστεί”.

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος -Τέλη κινητής τηλεφωνίας

Για τα δωρεάν  50 GB ίντερνετ για τους  νέους ηλικίας 15 έως 17 ετών

Μεταξύ άλλων μίλησε και για τον τρόπο που θα δοθούν  τα δωρεάν  50 GB  στους  νέους ηλικίας 15 έως 17 ετών  που έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολιασμού.

Όπως είπε “θα είναι 10 GB  ανά μήνα, ο μέγιστος αριθμός, το  μέγιστο όριo” και πρόσθεσε ότι την σχετική αίτηση θα πρέπει να την κάνει  στο embolio.gov.gr /Freedom Pass ο γονέας του παιδιού ή αυτός που ασκεί την γονική μέριμνα σε αυτό.

Όπως είπε, “ο γονέας  θα μπορεί να την κάνει την αίτηση από τις 11 Οκτωβρίου και την επόμενη ακριβώς ημέρα θα πάρει ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο στο οποίο θα δηλωθεί για τις σχετικές οδηγίες που θα πρέπει να εφαρμόσει ανά μήνα”.

Σε ερώτηση εάν ο πατέρας  θα πρέπει να  υποβάλει υπεύθυνη δήλωση για τα 50 GB του παιδιού του προκειμένου να δηλώσει τον αριθμό του είπε:

“Όχι, θα κάνει την δήλωση του αριθμού ο πατέρας. Σε όλες τις διαδικασίες όπως γνωρίζετε μέχρι τώρα όπως και στο Freedom Pass που ήταν τα 150 ευρώ για τους 18 έως 25  ετών δεν χρειάστηκε να συνυποβάλει κανείς δικαιολογητικά, βεβαιώσεις, χαρτιά .Έγιναν όλα ηλεκτρονικά. Μπορέσαμε δηλαδή να κάνουμε όλες τις διαδικασίες γρήγορα και νομίζω αρκετά αποτελεσματικά”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.