ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ στα ασιατικά χρηματιστήρια

Η απειλή Τραμπ ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές έως ότου εγκριθεί το σχέδιό του για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, οι πιέσεις που ασκεί στη Fed, αλλά και οι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη έφεραν ακόμη μία μέρα πτώσης στα ασιατικά χρηματιστήρια, έπειτα από μία εβδομάδα με πτωτικές τάσεις. Με πτώση άνοιξε και η Γουόλ Στριτ.

Οι διεθνείς επενδυτές ανησυχούν ότι η πολιτική σύγκρουση στην Ουάσιγκτον θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία η οποία έχει ήδη επηρεαστεί από τον εμπορικό πόλεμο που ξεκίνησε ο πρόεδρος Τραμπ, επιβάλλοντας δασμούς στο αλουμίνιο και τον χάλυβα. Στο αρνητικό κλίμα, που επιδεινώθηκε από την κρίση στις σχέσεις με την Κίνα, ήρθε να προστεθεί και η προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να παρέμβει στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας να πέσει κατά 0,9%, έπειτα από μια συνεδρίαση γεμάτη σκαμπανεβάσματα, αλλά και πτώση 5% την Τρίτη.

Το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας έπεσε 1,6%, ενώ η Σανγκάη κατά 0,4%.

Με πτώση 0,6% ξεκίνησε και η συνεδρίαση στη Γουόλ Στριτ, η οποία επίσης έχει σημαντικές απώλειες την τελευταία εβδομάδα.

Η ισοτιμία δολαρίου/γεν διαμορφώθηκε σε 110,35 γεν, ενώ το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου κατά 0,15%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,1412 δολάρια.

Οι χρηματαγορές της Ευρώπης είναι κλειστές τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

 

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.