Εννιά στους 10 Ελληνες με κατώτατο μισθό δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να κάνουν διακοπές

Το 88,9% των Ελληνων εργαζομένων που αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να κάνουν διακοπές, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC),βάσει των επίσημων στατιστικών στοιχείων της Eurostat .

Με πληροφορίες απο το newscenter.gr

Η γαλλική εφημερίδα L’Humanité που παρουσιάζει σήμερα κατ` αποκλειστικότητα τα πορίσματα της έρευνας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, σημειώνει ότι «η πιο δραματικά πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα είναι, χωρίς καμία έκπληξη, μετά από χρόνια κάτω από τον ζυγό της λιτότητας, η Ελλάδα: Το 88,9% των εργαζομένων που πληρώνονται στο όριο της φτώχειας, ή το 60% του μέσου μισθού, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να περάσουν εκτός σπιτιού μέρος της καλοκαιρινής άδειάς τους».

Μετά την «θλιβερή» ελληνική πρωτιά, ακολουθούν οι Ιταλία με επτά εκατομμύρια εργαζόμενους να μην μπορούν να κάνουν διακοπές, η Ισπανία (4,7 εκατομμύρια) και η Γερμανία (4,3 εκατομμύρια) και η Γαλλία (3,6 εκατομμύρια).

«Συνολικά, περισσότεροι από 35 εκατομμύρια εργαζόμενοι στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης δεν μπορούν να κάνουν διακοπές, λόγω των πολύ χαμηλών μισθών», σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC)

« Η έρευνα αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και αγανάκτηση σε ολόκληρη την ΕΕ», σημειώνει η L’Humanité :

«Οι κατώτατοι μισθοί στις χώρες μέλη της ΕΕ που καθορίζονται μερικές φορές κάτω από το όριο της φτώχειας εξηγούν αυτό το φαινόμενο που επηρεάζει δεκάδες εκατομμύρια εργαζομένους σε όλη την Ευρώπη», αναφέρει η έρευνα της ETUC. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές που παρουσίασε η ETUC, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί καθόλου εδώ και χρόνια και οι ανισότητες επιμένουν περισσότερο από ποτέ. Οι κοινωνικές ανισότητες έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα στη Ρουμανία, η οποία κατέγραψε αύξηση 17 μονάδων σε σύγκριση με το 2010, στη Σλοβακία και την Κροατία, με αύξηση 13 και 14 μονάδων αντίστοιχα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.