ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΣΤΙΣ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ κρίνεται η τύχη των αναδρομικών

Η τύχη των αναδρομικών χιλιάδων συνταξιούχων αναμένεται να κριθεί εντός του Ιανουαρίου 2019 από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επισημαίνεται ότι ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ θα «απολογηθούν» στις 23 Ιανουαρίου 2019 στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα πρέπει να αιτιολογήσουν το γιατί δεν εφαρμόζουν τις μέχρι τώρα αποφάσεις του, που προβλέπουν διακοπή αντισυνταγματικών μειώσεων με επιστροφές χρημάτων στους συνταξιούχους.

Βλέποντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκτελέσει τις αποφάσεις του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου,τα σωματεία των συνταξιούχων προσέφυγαν εκ νέου στο ΣτΕ, και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Συμμόρφωσης κατά της μη εφαρμογής των επίμαχων αποφάσεων.

Η πρόεδρος του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προσδιόρισε να συζητηθούν οι αιτήσεις στις 23 Ιανουαρίου 2019 και όρισε εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Σοφία Βιτάλη.

Έτσι, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν στις 23 Ιανουαρίου 2019 οι αιτήσεις σωματείων συνταξιούχων – του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΕΤΑΤ (ήδη ΕΤΕΑ), κ.λπ. – κατά της άρνησης της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια σειρά αποφάσεων της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου του έτους 2015, με τις οποίες κρίθηκε ότι είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές των συντάξεων, κύριων και επικουρικών του ιδιωτικού τομέα που έγιναν το 2012.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.