ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ χρηματαγορές

Με σημαντικές απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, με το κλίμα εμφανώς επηρεασμένο από την υποχώρηση της Wall Street, την κόντρα του πρόεδρου των ΗΠΑ με την ομοσπονδιακή τράπεζα και τη βουτιά των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 1.010,45 μονάδες (–5,01%), στις 19.155,74 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 μηνών.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 72,64 μονάδες (–4,88%), στις 1.415,55 μονάδες.

Η αστάθεια που παρατηρείται μόνο τυχαία δεν είναι και συνδέεται άμεσα με την οργή του πρόεδρου Τραμπ για την πολιτική της Fed αναφορικά με τα επιτόκια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ με ανάρτησή του στο Twitter κατηγορεί την ομοσπονδιακή τράπεζα πως «δεν έχει αίσθηση της αγοράς, δεν κατανοεί τους απαραίτητους εμπορικούς πολέμους ή το ισχυρό δολάριο ή ακόμα και το λουκέτο (σ.σ.: το λεγόμενο shutdown) για τα σύνορα. Είναι σαν τον παίκτη του γκολφ που δεν μπορεί να σκοράρει γιατί δεν έχει καθόλου επαφή…»

Η ανάρτηση, οδήγησε σε βουτιά τους δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον Dow Jones να σημειώνει απώλειες σε ποσοστό 2,91%, τον S&P 500 να καταγράφει ζημίες της τάξης του 2,71% και τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 2,21%.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.