Ζοφερή πρωτιά στην ανεργία των νέων η Ελλάδα – 38,2% την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει 150άρια «ως αντιστάθμισμα για όσα η νέα γενιά στερήθηκε»

Η ανεργία των νέων στη χώρα μας, έφτασε το 38,2%, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη διαμορφώνεται στο 17,3%. Κι αυτό, σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν για τον Μάιο, που ακόμα δεν είχε τεθεί σε ισχύ το αντεργατικό έκτρωμα των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη.

Ακόμη μία θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά κατέγραψε η Ελλάδα, όπου σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν η ανεργία των νέων στη χώρα, έφτασε τον Μάιο στα επίπεδα του 38,2%. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας μεταξύ των 27 χωρών-μελών, ενώ στη δεύτερη είναι η Ισπανία με 36,9% και στην τρίτη η Ιταλία με 31,7%.

Όπως όλα δείχνουν, τα νούμερα αυτά ενδεχομένως ανέβουν κι άλλο, αφού η κυβέρνηση συνεχώς κουνάει το δάχτυλο στους νέους (μην ξεχνάμε την τεράστια ευθύνη που συνεχώς έριχνε για την πανδημία στους νέους), ενώ τώρα ξαφνικά, τους «δωροδοκεί» με μπισκοτάκια των 150 ευρώ, ως «αντιστάθμισμα για όσα η νέα γενιά στερήθηκε».

Επιπλέον, η ανεργία θα εκτοξευτεί κι άλλο, με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που θα πλήξει ιδιαίτερα τους νέους καθώς θα τους υποχρεώνει να δουλεύουν 10ωρα…

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν η Ελλάδα βρίσκεται 21 σχεδόν μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (17,3%)…

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.