Οδηγός “επιβίωσης” για τα κορονο-χρέη: Πώς θα τα εξοφλήσετε σε 24 έως και 240 δόσεις

Γκάμα επιλογών στην εξόφληση των λεγόμενων «κορονοχρεών» που ξεκινούν από τις 24 πάνε στις 60 και τις 120 και φτάνουν ως και τις 240 δόσεις θα έχει μπροστά του κάθε νοικοκυριό ή επιχειρηματίας προκειμένου να εξοφλήσει τα χρέη που συσσωρεύτηκαν την εποχή της πανδημίας: Η λεπτομέρεια όμως που κάνει τη διαφορά είναι ότι ο κάθε αριθμός δόσεων θα ενεργοποιείται αναλόγως του «προφίλ» που έχει ο οφειλέτης!

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Το σχέδιο που έχει θέσει επί τάπητος το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει ουσιαστικά «εξατομικευμένες» δόσεις. Δηλαδή αριθμό δόσεων «πολλών ταχυτήτων» που θα «κουμπώνουν» με το προφίλ του κάθε οφειλέτη: Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει οι 24 άτοκες ή 48 έντοκες δόσεις θα συνιστούν την βάση για όλους τους οφειλέτες. Με άλλα λόγια το βασικό μοντέλο θα είναι αυτό που ήδη έχει υιοθετηθεί για την εξόφληση των χρεών που «πάγωσαν» την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2020 και Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020, πάνω στο οποίο θα «χτίζονται» επιπλέον δόσεις! Το ίδιο «μοντέλο» θα αξιοποιηθεί τόσο στην εξόφληση φόρων όσο και εισφορών.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.