Κωμική αναβάθμιση (!) της ελληνικής οικονομίας από την Standard and Poor’s!

Σε μία εξέλιξη που κξαταδεικνύει το πόσο διάτρητες είναι οι περίφημες «αξιολογήσεις» των ξένων οίκων και με το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2020 να εκτιμάται στα 341 δισ. ευρώ η Standard and Poor’s… αναβάθμισε (!) κατά μία κλίμακα, από σταθερή σε θετική τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όταν το 2010 το αντίστοιχο χρέος ήταν στα 340 δισ.€  και το έλλειμμα στο 126% αλλά οι υποβαθμίσεις διαδέχονταν η μια την άλλη

Ο πιστοληπτικός οίκος προχώρησε στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μια κλίμακα σε ΒΒ από ΒΒ-, ενώ αναβάθμισε και τις προοπτικές (outlook) της οικονομίας από σταθερές σε θετικές.

Σήμερα που βρίσκεται σε πρωτοφανές ύψος στην ιστορία της χώρας, το χρέος της Ελλάδας, εξαιτίας των πολύμηνων lockdown και της πολιτικής των απαγορεύσεων και των «λουκέτων» που εφάρμοσε η κυβέρνηση για την «αντιμετώπιση» του κορωνοϊού.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία «βόμβα» καθώς το κρατικό και ιδιωτικό χρέος ξεπέρασε τα 552 δισεκατομμύρια ευρώ! Συγκεκριμένα το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2020 εκτιμάται στα 341 δισ. ευρώ, ενώ όπως είχε γίνει γνωστό προ λίγων ημερών το ιδιωτικό χρέος έχει ξεπεράσει τα 242,6 δισ. ευρώ. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.