Ανοχή και αντοχή τέλος από τον εμπορικό κόσμο με τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση: Άνοιγμα στις 5 Απριλίου, αλλιώς…

Με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης στις οποίες δεν κατέστη σαφές το τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και για μια ακόμη φορά δεν ελήφθη κάποια απόφαση για να βγουν οι έμποροι από το αδιέξοδο, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), Σταύρος Καφούνης, με ορίζοντα την 5η Απριλίου, έδωσε τελεσίγραφο εκ μέρους της αγοράς: Επαναλειτουργία, ή διαμαρτυρία!

«Η αγορά δεν μπορεί να περιμένει άλλο!» αναφέρει σε δήλωσή του και ξεκαθαρίζει ότι αν την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου «δεν έχει αποφασισθεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τότε δυστυχώς θα βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να καλέσω τους συναδέλφους μου να εκφράσουν με απόλυτα νόμιμο τρόπο την έντονη διαμαρτυρία τους, χωρίς να διακινδυνεύσουν έστω και ελάχιστα τη δημόσια υγεία».

Μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι θα κινηθεί και δικαστικώς για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια των εμπόρων για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, ειδικά αν προηγηθεί άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων: «Επίσης θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα που μπορεί να εκφράσει αυτή την δυσαρέσκεια, ιδιαίτερα όταν φημολογείται ότι μπορεί να προκριθούν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ ταυτόχρονα γίνονται ανεκτές ενέργειες που επιδεινώνουν τα υγειονομικά δεδομένα».

Και καταλήγει αναφερόμενος στα αναγκαία μέτρα στήριξης του κλάδου: «Μέχρι τότε είναι αυταπόδεικτο ότι αναμένω να ανακοινωθούν οι οικονομικές ενισχύσεις που τεκμηριωμένα και κοστολογημένα έχουμε θέσει υπόψιν της Κυβέρνησης και που πρέπει κατ’ ελάχιστον να στηρίξουν τις χειμαζόμενες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.