Το ΕΣΥ ασφυκτιά, οι πολίτες εγκλωβισμένοι και ο Θεοχάρης υπόσχεται άνοιγμα τουρισμού

Πιστός στην ευρύτερη κυβερνητική γραμμή για εμπόριο ελπίδας, όπως έκανε νωρίτερα και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει τις τουριστικές της πύλες μέχρι της 14 Μαΐου.

Μετά το περσινό “”Greece is a state of mind”, το νέο σύνθημα της κυβέρνησης είναι το “All you want is Greece”, με τον υπουργό Τουρισμού να καλεί το διεθνές κοινό να επισκεφθεί τη χώρα μας και φέτος για τις διακοπές του.

Όπως είπε ο Χ. Θεοχάρης, εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα, η χώρα θα ανοίξει τις τουριστικές πύλες μέχρι τις 14 Μαΐου. Μέχρι τότε, θα εξεταστεί το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες της ΕΕ, αλλά και χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε, ότι όλα αυτά τα σχέδια θα έλθουν εις πέρας σεβόμενοι τις συνθήκες της πανδημίας.

Έθεσε, ακόμη τρεις προϋποθέσεις. Για να είναι ευπρόσδεκτοί οι τουρίστες στη χώρα θα πρέπει :Να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν αντισώματα ή να έχουν αρνητικό τεστ Covid.

Επισήμανε, ακόμη, πως ότι οι τουρίστες θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους όπως έγινε και το προηγούμενο έτος, ωστόσο, πέρυσι κατέστη σαφές ότι η συγκεκριμένη στρατηγική δεν βοήθησε καθόλου στο να μην υπάρξει διασπορά του ιού εξαιτίας της τουριστικής περιόδου.

Παραμένοντας στο υγειονομικό μέτωπο ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι οι κανονισμοί προστασίας και ασφάλειας που ισχύουν για τους Ελληνες πολίτες ισχύουν και για τους επισκέπτες της χώρας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ενδυναμώνονται οι δομές υγείας στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ παράλληλα δίνεται προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των ανθρώπων που εμπλέκονται με την τουριστική βιομηχανία, ακολουθώντας τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.

Πέρα από το περσινό φιάσκο με το άνοιγμα του τουρισμού και τις παλινωδίες του ίδιου υπουργού και της κυβέρνησης υπό τις απειλές της TUI, αξίζει να σημειωθεί ότι το υπέρμετρα αισιόδοξο σενάριο που εξυφαίνει ο υπουργός «σκοντάφτει» σε αρκετά εμπόδια. Η χώρα μας παραμένει στη δίνη του κορωνοϊού μετά από μήνες συνεχούς lockdown και τα κρούσματα αντί να περιορίζονται, μειώνονται. Η διαδικασία εμβολιασμού εξελίσσεται δραματικά αργά τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, από όπου ένα μεγάλο κομμάτι των τουριστών θα προέλθει. Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη και με θολά ακόμη τα δεδομένα η συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού με την πρόεδρο της Κομισιόν μόλις σήμερα να δηλώνει ότι θα χρειαστούν μερικοί μήνες ακόμη για τις τελικές αποφάσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.