ΕΡΕΥΝΑ:Ποιοι προστατεύουν τη NoviBet; Οσμή φορο-σκανδάλου με τη στοιχηματική του Οντόνι (1ο)

Η στοιχηματική εταιρία, με μεικτά κέρδη 1.200.000 € στο 9μηνο, δαπανά 2.200.000 € για να διαφημιστεί

Έρευνα – 1ο μέρος

Όταν τον Ιούλιο του 2018 η Φρύνη Οντόνι, μητέρα του επιχειρηματία Ροδόλφου Οντόνι, άκουγε στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών πως της επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μέσω των συμμετοχών της στις εταιρίες HELLAS A.E. και Ψηφιακές Αναπαραγωγές Α.Ε., πρέπει να έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της.

Κι αυτό γιατί, παρά το γεγονός πως δεν ήταν άγνωστη στις αίθουσες των δικαστηρίων, εντούτοις ως εκείνη τη στιγμή είχε λευκό ποινικό μητρώο και μάλλον ποτέ δεν φανταζόταν πως θα ερχόταν αντιμέτωπη με μια τόσο βαριά ποινή.

Δίπλα της στεκόταν ο στενός συνεργάτης και συγκατηγορούμενός της Κώστας Κυριακόπουλος, ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, όπως τον έχουν αναγορεύσει -όχι αδίκως- πολλά μέσα ενημέρωσης, στον οποίο η έδρα του δικαστηρίου επεφύλαξε την ίδια ποινή, για τις ίδιες κατηγορίες σε βάρος της εταιρίας OPTICAL MEDIA PRODUCTION EUROPE. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, για τη Φρύνη Οντόνι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν ο άνθρωπος που καθόταν στο πλάι της στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τον οποίο κάποτε έφτασαν να εκδίδουν μαζί ακόμη και εφημερίδα (την αθλητική «Sportime»), αλλά ο άνθρωπος που δεν βρισκόταν στο πλάι της, και δεν ήταν άλλος από τον γιο της Ροδόλφο.

Παρά το γεγονός ότι μάνα και γιος είχαν βαδίσει χέρι χέρι το ίδιο επιχειρηματικό μονοπάτι, μια ύποπτη ανατροπή στο τέλος της διαδρομής είχε οδηγήσει εκείνη στη φυλακή, ενώ εκείνος όχι μόνο ήταν ελεύθερος, αλλά είχε ήδη ξεκινήσει μια καινούργια ζωή στη Μεγάλη Βρετανία. Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Ροδόλφος Οντόνι είχε φροντίσει η εταιρία του, Centric Συμμετοχών Α.Ε., να πουλήσει στον Ομιλο GVC Holdings PLC την προώθηση των στοιχηματικών προϊόντων Sportingbet.gr, Bwin.gr και VistaBet.gr, τα οποία διαχειριζόταν από το 2007, δρώντας ως αντιπρόσωπος για την GVC, στο εξαιρετικά χαμηλό αντίτιμο, σύμφωνα με τα δεδομένα της συγκεκριμένης αγοράς, των 14.400.000 ευρώ. Προφανώς, ο Ροδόλφος Οντόνι είχε ανάγκη να αλλάξει επειγόντως… παραστάσεις. Είχε προηγηθεί, βεβαίως, το πρόστιμο «μαμούθ» των 186.770.000 ευρώ στην GVC από τις ελληνικές φορολογικές Αρχές για παραβάσεις την περίοδο 2010-2011. Ενα πρόστιμο για το οποίο ασκούνται πιέσεις να ανακληθεί!

Και μπορεί η Φρύνη Οντόνι να μη φανταζόταν πως ο γιος της θα έφευγε μακριά την πιο κρίσιμη στιγμή, εγκαταλείποντάς την, πολλοί στην Ελλάδα, πάλι, δεν φαντάζονταν ότι θα γυρίσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν φαντάζονταν, επίσης, πως θα δραστηριοποιηθεί ξανά στον ίδιο χώρο, μέσω της στοιχηματικής Novibet, και μάλιστα με τόσο απροκάλυπτα έκνομο τρόπο. Γιατί όσα θα φέρει στο φως η «δημοκρατία», στην έρευνα που ξεκινά σήμερα, αποκαλύπτουν μέσα από αδιάσειστα στοιχεία, που η πραγματική θέση τους είναι στο γραφείο του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα, ένα ξέφρενο πάρτι φοροδιαφυγής και διαρκούς παραβατικότητας χωρίς όριο και, κυρίως, χωρίς την ανάγκη να κρατηθούν -έστω- τα προσχήματα. Ο Ροδόλφος Οντόνι, αυτή τη φορά, παρά την καταδικαστική απόφαση για τη μητέρα του, αλλά και όσα καταγγέλλει πλέον ο Κώστας Κυριακόπουλος για τη δράση του, μοιάζει να δρα κάτω από ένα αόρατο, αλλά ισχυρό δίχτυ προστασίας. Γεγονός που θα οδηγήσει αναπόδραστα την έρευνά μας στην αναζήτηση απάντησης στο πλέον σημαντικό ερώτημα: Ποιοι καλύπτουν τον Ροδόλφο Οντόνι;

Αμέσως μετά την πώληση των στοιχηματικών προϊόντων στην GVC, δημοσιεύματα ανέφεραν πως η Centric αλλάζει επιχειρηματικό προσανατολισμό και στοχεύει στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού, ενώ παράλληλα ανακοινώνεται η αποχώρηση του Ροδόλφου Οντόνι από τη διοίκηση, αλλά παρέμεινε βασικός μέτοχος.

Η πρώτη νέα επιχειρηματική κίνηση της Centric είναι ένα ταχυφαγείο με την επωνυμία Chicken Stories (!), για το οποίο αναλύεται στους μετόχους το όραμα να γίνει αλυσίδα, ενώ ο Οντόνι λείπει πια στο εξωτερικό. Δεν φαίνεται, όμως, να έχει σκοπό να πουλάει μόνο… κοτόπουλα από τα ξένα για πολύ. Εξάλλου, έχει ακόμη στην ιδιοκτησία του την εταιρία μέσων ενημέρωσης Liquid Media, που ιδρύθηκε το 2008 έχοντας αρχικά στην ιδιοκτησία της μόνο το αθλητικό σάιτ gazzeta.gr, μέσω της οποίας σχεδιάζει προφανώς να πουλήσει και τα… πίτουρα. Έτσι, στα τέλη του 2019, και ενώ εκκρεμεί ακόμη το Εφετείο για την υπόθεση της μητέρας του, επιστρέφει στην Ελλάδα, ενώ δημοσιεύματα τον φέρνουν να παραθέτει ένα εντυπωσιακό γεύμα σε λίγους και καλούς φίλους, μεταξύ των οποίων και η Τζένη Μπαλατσινού, η οποία έχει πουλήσει το σάιτ της jenny.gr στη Liquid Media, εταιρία που σήμερα έχει στην παλέτα της ακόμη τα σάιτ reader.gr, insider.gr και luben.tv. Ο Ροδόλφος Οντόνι, όμως, δεν έχει σκοπό να απομακρυνθεί από τον στοιχηματικό κόσμο, και σύντομα αρχίζει να δραστηριοποιείται και πάλι μέσω της Novibet, που ανήκει στην εταιρία Longflex Ltd και στην οποία εμφανίζεται ως συνεργάτης.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.