Τι να προσέξετε πριν αποκτήσετε μία πιστωτική κάρτα

Τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και την εξοικείωση των περισσότερων με αυτές, η χρήση των μετρητών έχει περιοριστεί, ενώ σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, υπάρχουν επιπλέον λόγοι που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε πρόσβαση σε μετρητά όποτε το θελήσουμε.

Οι πιστωτικές κάρτες έχουν επάξια αναλάβει τον ρόλο των πληρωμών, όχι μόνο για τις δαπάνες, τις υποχρεώσεις και τα πάγια έξοδα του νοικοκυριού, αλλά και για έκτακτες ή προγραμματισμένες αγορές, μικρές και μεγάλες απολαύσεις, δώρα και πολλά άλλα.
Αποφύγετε υπερχρεώσεις και απολαύστε τα προνόμια που σας προσφέρει

Μία πιστωτική κάρτα μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές περιπτώσεις εξόδων, είτε πρόκειται για κάτι έκτακτο, είτε για τακτικές υποχρεώσεις σας, αλλά και να προσφέρει επιπλέον προνόμια. Χρειάζεται όμως και προσοχή σε κάποια ζητήματα, ώστε η απόκτησή της να σας λύσει παρά να σας δημιουργήσει προβλήματα.
Βρείτε την κάρτα που ταιριάζει στις ανάγκες σας

Αρχικά, φροντίστε να εξασφαλίσετε τους καλύτερους δυνατούς όρους, σχετικά με την έκδοση της νέας σας κάρτας. Κάντε τη δική σας έρευνα αγοράς, βρείτε τι σας ταιριάζει και τι καλύπτει τις ανάγκες σας. Φροντίστε, επίσης, να επιλέξετε κάρτα ανάλογα με το πού πραγματοποιείτε τις περισσότερες αγορές ή πληρωμές, καθώς, πλέον, υπάρχουν λύσεις στην αγορά που διαφοροποιούνται ανάλογα με τις στοχευμένες ανάγκες σας. Έτσι, αν, παραδείγματος χάριν, τα περισσότερα έξοδα κάθε μήνα αφορούν το σουπερμάρκετ, μπορείτε να αποκτήσετε μία πιστωτική που σας επιβραβεύει για τις σχετικές αγορές σας, ενώ, αν είστε τακτικοί πελάτες σε συγκεκριμένα μαγαζιά με ρούχα και άλλα αγαθά, ίσως θα ήταν καλύτερο να προτιμήσετε μία που σας προσφέρει πόντους για αγορές σας σε εμπορικά κέντρα. Υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες σας, ώστε να έχετε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε την κάρτα σας.
Επιλέξτε πιστωτική κάρτα ανάλογα με τις ανάγκες σας

Όταν αποκτήσετε τη νέα σας πιστωτική και ξεκινήσετε να τη χρησιμοποιείτε, δώστε προσοχή στα ποσά που χρεώνεστε σε κάθε αγορά σας και ζητήστε αντίγραφο του χρεωστικού δελτίου από τον έμπορο κάθε φορά που πληρώνετε. Ελέγξτε κάθε μήνα τις χρεώσεις των λογαριασμών σας και εξοφλήστε τους εντός των προθεσμιών, ώστε να μην επιβαρυνθείτε με τους επιπλέον τόκους. Δώστε επιπλέον προσοχή και στο θέμα του πιστωτικού ορίου, το οποίο πρέπει να είναι ελεγχόμενο ώστε να μην ξεφύγετε. Φυσικά, μην παραλείψετε να δώσετε τη βαρύτητα που απαιτείται και σε θέματα ασφαλείας όσον αφορά την κάρτα ή το PIN σας. Μην γράφετε, για παράδειγμα, τον κωδικό της κάρτας σας σε κάποιο χαρτάκι που θα κρατάτε στο πορτοφόλι σας και προσέξτε πολύ όταν τη χρησιμοποιείτε σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον. Αντίστοιχα, πριν προχωρήσετε σε ηλεκτρονικές αγορές, βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα πληρωμών παρέχεται από πιστοποιημένο ίδρυμα και ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι αξιόπιστο.
Απόκτηση πιστωτικής κάρτας online; Κι όμως, γίνεται από την τράπεζά σας!

Αν δεν έχετε ήδη μια πιστωτική κάρτα ή θέλετε να αποκτήσετε μια επιπλέον, τα καλά νέα είναι ότι πλέον η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη και αυτό γιατί μπορείτε να την πραγματοποιήσετε και online. Χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα, αν έχετε ήδη κωδικούς σύνδεσης για το e-Banking, μπορείτε να κάνετε αίτηση για την απόκτηση πιστωτικής κάρτας και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία μέσα σε 10 λεπτά. Η τράπεζά σας θα σας δώσει μάλιστα την επιλογή, αν το επιθυμείτε, να σας προτείνει την κάρτα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, απαντώντας σε λίγες σύντομες ερωτήσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να προχωρήσετε και στοχευμένα σε συγκεκριμένη επιλογή πιστωτικής κάρτας. Κατόπιν, αφού αποφασίσετε για την κάρτα που θέλετε να έχετε στην κατοχή σας, απλά επιβεβαιώνετε τα προσυμπληρωμένα στοιχεία και συμπληρώνετε τα υπόλοιπα. Ανεβάζετε εύκολα το εκκαθαριστικό σας (ή και το αποδεικτικό μισθοδοσίας ή σύνταξης, αν χρειάζεται) και υπογράφετε τη σύμβαση ηλεκτρονικά. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε online την πορεία έκδοσης της νέας σας πιστωτικής έως ότου να την παραλάβετε στη διεύθυνση που έχετε επιλέξει, ταχυδρομικά, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα.
Άνδρας μιλά στο τηλέφωνο κρατώντας πιστωτική καρτα και laptop
Η διαδικασία έκδοσης πιστωτικής κάρτας είναι πλέον πολύ εύκολη και γίνεται και online

Χρησιμοποιώντας τη νέα σας κάρτα, μπορείτε να κερδίζετε πραγματικά ευρώ μέσω προγραμμάτων επιβράβευσης. Παράλληλα, χτίζετε το αφορολόγητό σας και έχετε τη δυνατότητα για ανέπαφες συναλλαγές. Να σημειώσουμε ότι έχουν αρχίσει ήδη να είναι διαθέσιμες κάρτες που αξιοποιούν τη νέα γενιά πλαστικού με κάθετο και μοντέρνο design, τις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε.

Τέλος, να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι, αυτή την περίοδο, τρέχει μία πολύ ενδιαφέρουσα προσφορά για την απόκτηση online πιστωτικής κάρτας, καθώς, αν πραγματοποιήσετε την αίτησή σας στη Eurobank από 01.02.2021 έως και 15.03.2021, κερδίζετε 30 ευρώ €πιστροφή, πραγματοποιώντας συναλλαγές συνολικής αξίας από 30 ευρώ και πάνω έως και τις 30.04.2021. (Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.