Επίδομα παιδιού: Ποιες αλλαγές θα υπάρξουν

Αλλαγές αναμένεται να έρθουν το επόμενο διάστημα λόγω της πανδημίας στον τρόπο χορήγησης του επιδόματος παιδιού στους πολίτες μόλις γίνει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2020. Αναλυτικά, οι αλλαγές αυτές θα είναι οι εξής:
-Τα νοικοκυριά που είχαν σημαντική μείωση στο εισόδημά τους το 2020 λόγω της πανδημίας και λαμβάνουν το επίδομα των 534 ευρώ ενδέχεται να λάβουν φέτος το επίδομα παιδιού παρόλο που έως το τώρα δεν το δικαιούνταν.
-Όσοι λαμβάνουν ήδη το επίδομα του παιδιού σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2019 ενδέχεται να πάρουν περισσότερα χρήματα επειδή θα έχει μειωθεί το εισόδημα τους.
-Επίσης θα υπάρχουν και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού που όταν υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2020 θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω το ποσό του επιδόματος στον ΟΠΕΚΑ καθώς το εισόδημα τους θα υπερβαίνει το όριο για να είναι κάποιος δικαιούχος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.