Εφορία: Ποιες οφειλές “παγώνουν” και ποιες πρέπει να πληρωθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου

“Παγώνει “η πληρωμή οφειλών συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών προς την εφορία λόγω της παράτασης των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19 αλλά και λόγω της επιβολής του σκληρού lockdown στην Αττική που ισχύει από σήμερα έως και τις 28 Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά:
Α. Οι οφειλές που παγώνουν
Οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας και οι εργαζόμενοι που έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής έχουν τη δυνατότητα αυτό τον μήνα να μην εξοφλήσουν τη δόση ή τις δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών οι οποίες κανονικά θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 26 Φεβρουαρίου προς την εφορία. Οι δόσεις των ρυθμίσεων του Φεβρουαρίου που θα “παγώσουν” θα μετατεθούν για πληρωμή μετά το τέλος των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που ακολουθούν.
Οι φόροι που πληρώνονται
Ωστόσο έως τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να εξοφληθούν κανονικά η 8η δόση του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2020, η 6η δόση του ΕΝΦΙΑ για το φορολογικό έτος 2020 αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021. Επίσης έως την παραπάνω ημερομηνία θα πρέπει να πληρώσουν τον ΦΠΑ για τον μήνα Ιανουάριο οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.