Τελείωσε ο τουρισμός από την Βρετανία: Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στην Ελλάδα – Βλέπουμε για το ’22

Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα γίνεται η είσοδος των Βρετανών στην Ελλάδα, κάτι που όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος θα έχει δραματικές συνέπειες για τον τουρισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times στην Βρετανία επεξεργάζονται το σχέδιο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς το ρεπορτάζ αναφέρει πως η Ελλάδα θα επιστρέψει την άρση της καραντίνας σε όσους τουρίστες το διαθέτουν. 

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως στη χώρα μας θα έρχονται μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μέχρι το φετινό καλοκαίρι τουλάχιστον οι μισοί Βρετανοί δεν θα έχουν εμβολιαστεί, γιατί πολύ απλά δεν θα έχουν προλάβει. Κάτι που αυτομάτως οδηγεί σε μεγάλη μείωση του αριθμού των τουριστών που θα φθάσουν στη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι. 

Ακόμα και εάν οι Βρετανοί είναι πιο δεκτικοί στον εμβολιασμό, σύμφωνα με έρευνες ένα ποσοστό κοντά στο 25% αρνείται να εμβολιαστεί, τουτέστιν αυτοί δεν πρόκειται να έρθουν και τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Δεδομένου τ’ ότι  Βρετανία είναι μεταξύ πρώτης και δεύτερης χώρας σε συνάλλαγμα φέτος και ένα μεγάλο ποσοστό Βρετανών που κανονικά θα ερχόντουσαν για διακοπές στη χώρα μας, δεν θα το κάνει, καταλαβαίνει κανείς την οικονομική ζημιά που θα υποστούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού. 

Και φυσικά μετά την Βρετανία πιθανόν θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες που θα λάβουν παρόμοια μέτρα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το σχετικό σύστημα που θα πιστοποιεί ότι έχει γίνει ο εμβολιασμός σχεδιάζεται επί του παρόντων με το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας να μελετούν τις επιλογές που θα έχουν οι ταξιδιώτες σε χώρες που ενδέχεται να το απαιτήσουν ως προϋπόθεση εισόδου.

Δεδομένου ότι τα πρώιμα στοιχεία από τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει, δείχνουν ότι βοηθούν στην μείωση της μετάδοση καθώς και στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτου, τίθεται επί τάπητος το ζήτημα του ότι τα  σχετικά με τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να μπορούν να έχουν περισσότερη ευελιξία στις μετακινήσεις τους.

Οι Βρετανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα από τον Μάιο, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να αποδείξουν ότι εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού, ανέφεραν αξιωματούχοι του τουρισμού.

Να τονίσουμε πως θεωρείται αυτονόητο πως κάτι παρόμοιο θα ζητήσει και η Βρετανία από την Ελλάδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.