Κορονοϊός: Πόσο κοστίζει ένας μήνας lockdown – Tι είπε ο Ταραντίλης

Ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δισ. ευρώ και ίσως παραπάνω, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σχολεία σε δόσεις, δηλαδή πρώτα η Γ’ Λυκείου και σε δεύτερο χρόνο τα γυμνάσια, απάντησε: “Στην Κυβέρνηση υπάρχει ένα σύστημα και μια στρατηγική. Το σύστημα είναι ότι τα δεδομένα που υπάρχουν -τα οποία ελέγχονται από πάρα πολλές Υπηρεσίες- τα δίνουμε στην Επιτροπή των ειδικών, η οποία εισηγείται, για να πάρουμε μία απόφαση”.

“Όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα που ισχύουν σήμερα, αν συγκριθούν με τα επιδημιολογικά δεδομένα στις 14/12/2020, που ήταν ημέρα που άνοιξε το click away και άλλες δραστηριότητες, είναι καλύτερα. Με βάση τα δεδομένα που βλέπουμε, είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Θα τα δώσουμε στην Επιτροπή, η οποία θα τα αναλύσει και θα εισηγηθεί. Μην ξεχνάμε ότι πάντα οι εισηγήσεις είναι της Επιτροπής. Ωστόσο βλέποντας τα δεδομένα, θα ήθελα να σας πω ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δισ. ευρώ και ίσως και ψηλότερα” τόνισε ο κ. Ταραντίλης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.