Αποκάλυψη: Εκθεση- σοκ του ΔΝΤ για εγκλήματα με ανύπαρκτα κεφάλαια σε ελληνικές Τράπεζες-Θαλασσοδάνεια και αρπαγές φιλέτων με κόλπα!

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Εκθεση που σοκάρει και χρειάζεται… εισαγγελέα έκανε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις Ελληνικές Τράπεζες και τα ψεύτικα στοιχεία ,με τα οποία εξαπατούν και αρπάζουν περιουσίες ανύποπτων πολιτών για να μείνουν όρθιες ή να καταστήσουν πλούσιους κάποιους  κρυπτόμενους πίσω απο μεγάλα “κόλπα’!

Η Εκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ,ούτε λίγο,ούτε πολύ ,επιβεβαιώνει ότι στην πραγματικότητα οι λεγόμενες συστημικές τράπεζες συνέταξαν και συντάσσουν πλαστούς ισολογισμούς.Ατιμωρητί!Κια συνεχίζουν να πορεύονται με τα ίδια πρόσωπα σε καίριες θέσεις…

Και αν υπέθετε κανείς ότι οι πλαστοί ισολογισμοί έχουν στόχο να βοηθήσουν το κράτος μας να σταθεί στα πόδια του έναντι ξένων δανειστών η πραγματικότητα είναι πολύ πιο ωμή και…εγκληματική.Και υπάρχουν στοιχεία γιαυτό.Στοιχεία που δείχνουν ότι με πρόσχημα αρκετά ή πολλά “κόκκινα” δάνεια κυκλώματα εντός των τραπεζών έχουν στήσει διάφορες εταιρείες στο εξωτερικό και μέσω των τραπεζών αρπάζουν φιλέτα ,αφού πρώτα με εγκληματικες μεθοδεύσεις θα εντάξουν τα εξυπηρετούμενα σχεδόν κανονικά δάνεια στην κατηγορία των “κόκκινων”.

Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν ήδη πολύ χαρακτηριστικές στην διαβόητη Τράπεζα Πειραιώς, η οποία απέκτησε και κρατική προστασία τώρα με την κρατικοποίησή της.Δηλαδή η λειτουργία της εγγυήθηκε απο τον Ελληνα φορολογούμενο ,αλλά στη διοίκησή της παραμένει ο ίδιος πρόεδρος,του οποίου η συζυγος υπερηφάνως δείχνει την κομματική της ένταξη στη Νέα Δημοκρατία!!!

Κατά “σύμπτωση” η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ χρειάζονται ανθρώπους στην Τράπεζα Πειραιώς,έτοιμους να βάλουν βρόμικες υπογραφές για να φορτωθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού τα βρόμικα κομματικά δάνεια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!!!

Δάνεια που ήταν βέβαιο κατά την παραχώρησή τους ότι δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν ούτε από τον …Μπιλ Γκέϊτς.Πόσο μάλλον απο κομματικά στελέχη που απο τα κομματικά ταμεία αγόραζαν σε φιλενάδες διαμερίσματα στα βόρεια και νότια προάστεια και σε διάφορα θέρετρα.

Το σαββατοκύριακο εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας καθώς πληροφορηθήκαμε ότι η οικογένεια Ψυχάρη (ηγέτης ο  Σταύρος Ψυχάρης που διαφέντευε  ουσιαστικά την Ελλάδα μέσω ΔΟΛ για δεκαετίες με τις βαριές σπουδές του… Λυκείου του) εκτός απο τη μυθική βίλα στον Πόρο-Ερμιόνη ,την κατοικία κροίσου στο κέντρο του Κολωνακίου διέθετε και βίλα στην ακριβότερη περιοχή των Βαλκανίων,δηλαδή στο Παλαιό Ψυχικό.Αυτή λέει βγήκε στο σφυρί από την ΑΛΦΑ και ανήκε στον Π.Σ.Ψυχάρη γνωστό για τη φράση στη Βουλή “με αέρα πήραμε τα δάνεια” λόγω της βαρύτητας του ονόματος…Εκτός των άλλων είχε και …12 θέσεις στάθμευσης!!!

Απολαύστε την οικονομική επιτυχία του πρωταθλητή του πνεύματος ,του οποίου “γκεσέμι”όλα τα χρόνια είναι ο Γ.Πρετεντέρης  (και σήμερα)υμνητής του Κ.Σημίτη για τις κυβερνήσεις του οποίου έχει μόνο καλά λόγια…Πάνω αριστερά το Κολωνάκι,δεξιά το Πόρτο Χέλι και κάτω το Ψυχικό…

Παρένθεση:( Η βίλα αυτή του Ψυχικού βρίσκεται εκεί που έχουν βίλες οι Ελληνες κροίσοι,αλλά και μεταξύ αυτών και ένας… υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος μας έκανε κατάσχεση στο αυτοκίνητο ,γιατί γράψαμε (προ δεκαετιών ) ότι διώκεται προσωπικά για κακούργημα στην Εισαγγελία Αθήνας,ενώ το αληθές ήταν ότι εδιώκετο προσωπικά για το ίδιο κακούργημα σε γειτονική εισαγγελία!!!

Στην Αθήνα η δίωξη-κατά παγκόσμια πρωτοτυπία  ήταν(με σκανδαλώδη επιλογή δικαστικής λειτουργού…) in rem αν και ήταν ευθέως καταγγελλόμενος!!! Κλείνει εδώ η παρένθεση).

Αυτής της κατηγορίας τα θαλασσοδάνεια είναι το κύριο μέρος των χρημάτων των τραπεζών.

Για να καλύψουν αυτές τις εγκληματικές παροχές,κάνουν τώρα άλλα εγκλήματα και αυτά προσπαθούν να τους δώσουν νομιμοφάνεια.

Για να εμφανίσουν οικονομική επιφάνεια καταγγέλλουν δάνεια που είναι μικρά μεν σε ποσά και σε μελλοντικές εισπράξεις ανα μήνα  της Τράπεζας. Με την καταγγελία όμως δεσμεύουν για πλειστηριασμούς και πωλήσεις τα ακίνητα,τα οποία είναι πολλαπλάσιας αξίας.

Ετσι π.χ. η Πειραιώς την οποία ο ζάμπλουτος σήμερα Μιχ.Σάλλας κυβερνούσε μέχρι το 2016 και την άφησε δήθεν σε μεγάλη άνθηση αυξάνει τα περιουσιακά της στοιχεία με …λαθάκια δισεκατομμυρίων.

Εχει ένα δάνειο το οποίο εξυπηρετείται και κάνει μια κίνηση προσπαθώντας να πετύχει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια:

1.δεσμεύει το ακίνητο πολλαπλάσιας αξίας καταγγέλλοντας το δάνειο.

2.τέλος του έτους 2017  δεσμεύει έναν λογαριασμό καταθέσεως  του φακέλλου αυτού και  τον δεσμεύει για ένα  δάνειο το οποίο και είχε ρυθμό εξυπηρέτησης και με τη δέσμευση που έκανε ουσιαστικά στόχευε να αρπάξει το ακίνητο.Ο λογαριασμός ήταν περίπου  135.000 λίρες Αγγλίας.Ομως η Τράπεζα εμφανίζεται να δεσμεύει 1 δις και 135 χιλιάδες λίρες Αγγλίας.Ετσι εμφανίζεται να έχει περιουσιακό στοιχείο και ταμείο γεμάτο με δέσμευση ,κάτι που την κάνει πολύ ισχυρή Τράπεζα.

Περιέργως η Τράπεζα δεν βάζει χέρι σε έναν λίαν επώνυμο επιχειρηματία ,με τον οποίο έχει συνάψει σύμβαση και προσποιείται ότι δεν κατάλαβε ότι με το πλέγμα εταιρειών του επιχειρηματία η εταιρεία του δανείου είχε πτωχεύσει!!!

Κοντολογής: οι τράπεζες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν όταν δίνουν δάνεια που θα κοκκινίσουν αμέσως μόλις τα εκταμιεύσουν.Δάνεια όπως αυτά στα Κόμματα,στους ψυχάρηδες και πλείστους όσους τέτοιους ,μερικοί εκ των οποίων εμφανίζονται πτωχευμένοι στην Ελλάδα(π.χ. σουπερμαρκετάς λίαν επώνυμος) και καταθέτες εκατομμυρίων στις λίστες της ντροπής  Εξωτερικού (Λαγκάρντ ,Μπόργιανς,Παναμά κ.α.)που έθαψε η πολιτική εξουσία ωμά και εγκληματικά με συνεργούς στη Δικαιοσύνη.

Δυο “τραπεζίτες” ήδη καταδικάστηκαν απο την Ελληνική Δικαιοσύνη και διαφεύγουν(δεν τους ψάχνει κανείς βέβαια…) στο εξωτερικό για μεταφορά τεραστίων ποσών πολιτικών (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)απο μίζες στο εξωτερικό…Ουδείς μάλιστα τους πίεσε δικαστικά να αποκαλύψουν λογαριασμούς και πρόσωπα,αλλά αντίθετα όταν επρόκειτο να εκδοθεί κρίσιμη καταδικαστική  απόφαση τους έλυσαν(περίπτωση Όσβαλντ επι ΣΥΡΙΖΑ) το βραχιολάκι να φύγουν ανενόχλητοι!

Απο την άλλη χωρίς να κοκκινίζουν απο ντροπή με διάφορα τρυκ,όπως αυτό το έγκλημα της Πειραιώς,κοκκινίζουν δάνεια που σχεδόν  εξυπηρετούνται για να βάλουν στο χέρι περιουσίες πολλαπλάσιας αξίας.

Ετσι έχουν στην καταχή και ψευδοκυριότητα και ακίνητα ,τα οποία αγοράζονται μισή τιμή σε πλειστηριασμούς,χωρίς να ανακοινώνεται ο αγοραστής.

Αυτό έχει τεράστια σημασία γιατί υπάρχει μια παρασκηνιακή πραγματικότητα που είναι η εξής:τραπεζικά στελέχη σε συνεννόηση με τον δήθεν πτωχευμένο  δανειολήπτη η πελάτη του βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό.Υστερα βγάζουν στο σφυρί την περιουσία του έναντι πινακίου φακής και την πωλούν σε φυσικό η νομικό πρόσωπο που στην πραγματικότητα είναι βιτρίνα και πίσω του είναι ο δήθεν πτωχός.Μερικές φορές την πωλούν σε άλλο πελάτη της Τράπεζας ,αφού του κλείνουν το μάτι να περιμένει…Η αμοιβή τους είναι η μίζα τους και επειδή οι τράπεζες είναι ουσιαστικά κρατικές όλες “τα έχουν καλά και με την εξουσία”.

Μερικά στελέχη κοντά σε 2-3 ισχυρούς υπουργούς ασχολούνται ακριβώς με τέτοια κόλπα και η Διαπλοκή καλά κρατεί…

Αν δείτε έστω και μια καταδίκη αμετάκλητη γιαυτά,τότε ο ήλιος θα ανατείλει από την…Ελβετία και θα πάει προς το Ντουμπάϊ…Συκοφαντίες…Οι δικαστές αύριο αποφασίζουν για την παραγραφή τους!!!

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την σημερινή έκθεση σοκ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;

Ουσιαστικά η έκθεση καταγράφει ακριβώς αυτή την πραγματικότητα στην Ελλάδα και αποκαλύπτει ότι τα κόλπα αυτά των τραπεζών έχουν επιβεβαιωθεί και απο τη δική του έρευνα!!!

Μεταξύ άλλων λοιπόν η έκθεση του ΔΝΤ καταγγέλλει ότι η οικονομική θέση των τραπεζών στηρίζεται σε κατασκευασμένα στοιχεία(π.χ. όπως αυτό με τον πλαστό λογαριασμό τους ενός δις λιρών)και θα έρθει νέα κρίση όταν θα λήξει η έκτακτη κατάσταση της πανδημίας και αποκαλυφθούν τα κόλπα με τις επιχειρήσεις.

Η έκθεση αυτή είναι η  δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της Ελλάδας και αποκαλύπτει ότι η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών στηρίζεται κατά  60%  σε ανύπαρκτα κεφάλαια!!!

• Στα τέλη του 2019, οι ελληνικές τράπεζες είχαν ακόμη ποσοστό κόκκινων δανείων 35%, τη στιγμή που ο μέσος όρος κόκκινων δανείων στις ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν στο 2.7%!!!

• Είχαν φαινομενικά υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας CET1 16.3%, τη στιγμή που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ήταν στο 15%, ωστόσο τα κεφάλαια τους δεν ήταν πραγματικά: αποτελούνταν κατά 60% από αναβαλλόμενο φόρο, τον υποθετικό φόρο δηλαδή που θα πληρώσουν για τα κέρδη τους στο Δημόσιο, εφόσον έχουν κέρδη, έως το… 2032!!!

Δηλαδή το γνωστό κόλπο: μεταθέτουν οικονομικές υποχρεώσεις για το μέλλον,όταν οι ίδιοι δεν θα είναι στις αρμόδιες θέσεις.

Λίγο πριν την Ολυμπιάδα του 204,όταν ρωτήσαμε αρμόδιο κορυφαίο οικονομικό υπουργό για τα οικονομικά της Ολυμπιάδας μας είπε: Παίρνουμε δανεικά και αλλίμονο σε αυτόυς που θα είναι πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών το 2014!!!

Τη συνέχεια την ξέρουμε…

Το ΔΝΤ σημειώνει στην έκθεσή του ότι  πρόβλημα με τα κεφάλαια από αναβαλλόμενο φόρο είναι ότι δεν μπορούν να απορροφήσουν ζημιές, γι’ αυτό και στην Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει η εκκαθάριση των ισολογισμών των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια με τους αναγκαίους ρυθμούς.

Σχέδιο Ηρακλής και κρατικές εγγυήσεις

Κατά το 2020, σημειώνει το ΔΝΤ, οι ελληνικές τράπεζες επωφελήθηκαν από δύο σημαντικές εξελίξεις:

Η μία εξέλιξη ήταν οι τιτλοποιήσεις του σχεδίου «Ηρακλής», που έδωσαν στις τράπεζες τη δυνατότητα να τιτλοποιήσουν προβληματικά δάνεια ύψους 34 δις ευρώ σε τρεις κατηγορίες τίτλων, εκ των οποίων η κατηγορία senior, ύψους 12 δις ευρώ, έλαβε εγγυήσεις του Δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό οι τράπεζες περιόρισαν εν μέρει τις ζημιές τους από τις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων, και το όφελος θα φανεί με την ολοκλήρωση του προγράμματος μέσα στο 2021, καθώς οι τράπεζες θα έχουν καταφέρει να περιορίσουν τα προβληματικά δάνεια που βαραίνουν τους ισολογισμούς τους κατά το ήμισυ.

Αυτό που καταγγέλλει δηλαδή το ΔΝΤ είναι στην ουσία αυτά τα κόλπα με τις εταιρείες που έχουν έδρα στο εξωτερικό(Ιρλανδία και αλλού) και στις οποίες οι τράπεζες πωλούν “πακέτα “τιτλοποιημένων δανείων…

Η ωφέλεια των τραπεζών απο την πανδημία έγκειται στο ότι το 2020, οι ελληνικές τράπεζες έβγαλαν σε αναστολή το 18% των εξυπηρετούμενων και το 37% των μη εξυπηρετούμενων, που αντιπροσωπεύουν ποσό περίπου 24 δις ευρώ και γι’ αυτά τα δάνεια – αφού ήταν σε αναστολή – δεν χρειάστηκε να σχηματίσουν προβλέψεις.

Παράλληλα, οι τράπεζες επωφελήθηκαν από το κρατικό πρόγραμμα επιδότησης των τόκων επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων αλλά και από την συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στην έκτακτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας της ΕΚΤ, αποκομίζοντας κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους και μειώνοντας το κόστος χρηματοδότησης.

Κατά το ΔΝΤ πρόβλημα σοβαρό θα προκύψει από το  «κοκκίνισμα» μεγάλου μέρους των επιχειρηματικών τους δανείων, κυρίως στους κλάδους του τουρισμού και των ξενοδοχείων, που σήμερα βρίσκονται σε αναστολή πληρωμών. Το ποσό αυτό η ΤτΕ το υπολογίζει στα 8-10 δις ευρώ και από το 2021 θα αρχίσει να ανεβάζει τους δείκτες προβληματικών δανείων των ελληνικών τραπεζών.Αρα καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι για μια τράπεζα να εμφανίζεται τέλος του έτους δεσμευμένο ποσό ενός δις από έναν μόνο πελάτη.

Αλλάζει τελείςω την εικόνα της και με αυτή είτε εξαπατά τους υπερκείμενους μηχανισμούς ελέγχου του κράτους και ωφελείται αυτή ζημιώνοντας τους πελάτης της,είτε σε συνεννόηση με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς εξαπατούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Ευρώπης ή του ΔΝΤ.

Μια τέτοια σημείωση για την διαφθορά του ελληνικού  πολιτικού συστήματος  και στην διαχείριση των τραπεζών κάνει ο Ομπάμα στο χιλίων σελίδων βιβλίων του.

Είναι η ΜΟΝΗ χώρα ,για την οποία  ο πλανητάρχης ,κάνει αναφορά (σελ 558)τόσο συγκεκριμένη στο πολιτικό και τραπεζικό σύστημα σε ένα τόσο εκτενές βιβλίο και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία…

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.