Μάθημα ηθικής από τον Άδωνι: Ανήθικο να πληρώνει κάποιος χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται

Προφανώς ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επιζητεί την στήριξη του χώρου στον οποίο προΐσταται, δηλαδή της αγοράς και μπροστά στο στόχο του αυτό δεν διστάζει να πρωτοστατεί σε αιτήματα που μπορεί να δυσαρεστούν τον πρωθυπουργό και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Έτσι μιλώντας στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, ο κ. Γεωργιάδης πρότεινε να μην επιστραφεί το 50% των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων «ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει από τη Βουλή ότι θα δούμε σε ποιο ποσοστό και σε ποιους δε θα είναι επιστρεπτέα η προκαταβολή.

»Εγώ είμαι υπέρ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και να πληρώνει ο κόσμος τα χρέη του. Όμως είναι διαφορετικό να πιέσεις κάποιον για χρέη, για τα οποία ευθύνεται, αλλά είναι ανήθικο να τον πιέσεις να πληρώνει χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται».

Και πρόσθεσε ότι «όταν έχεις κλειστή την οικονομία, όταν εφαρμόζεις μέτρα καραντίνας, όταν στον άλλον δεν επιτρέπεις να ασκήσει ανεμπόδιστα την επαγγελματική του δραστηριότητα, όταν του πεις να πληρώσει αυτή τη στιγμή όλα του τα χρέη είναι και παράλογο και ανήθικο».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι «πρέπει να συζητήσουμε τι θα γίνει με την πληρωμή και την αναστολή των χρεών στις τράπεζες.

»Υπάρχει μια απόφαση του εποπτικού μηχανισμού των ευρωπαϊκών τραπεζών που λήγει την αναστολή στις 31 Δεκεμβρίου».

Οι κακές γλώσσες πάντως αναφέρουν ότι ο υπουργός Ανάπτυξης γνωρίζει την τύχη του στο φημολογούμενο επικείμενο ανασχηματισμό και με τις προτάσεις του αυτές θέλει συμμάχους τους επιχειρηματίες γι αυτό και προτείνει και κούρεμα της οφειλής τους στις επιστρεπτέες, αλλά και συχνά πυκνά μιλάει υπέρ του ανοίγματος της αγοράς έστω και κάτω από σκληρή επιτήρηση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.