Ναυάγιο στον Σκαραμαγκά

Ναυάγιο στον Σκαραμαγκά

Οι προσδοκίες για ενδιαφέρον της ΟΝΕΧ με δισεκατομμύρια έπεσαν στο κενό.

Ο όμιλος Πριόβολου με σκληρή ανακοίνωσή του αφήνει να εννοηθεί πως πρέπει να πάρει τα Ναυπηγεία, καθώς κατέθεσε τη μοναδική προσφορά.

Έως πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας φωτογραφιζόταν με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και δήλωναν (ή άφηναν να διαρρεύσει) ότι ο επιχειρηματίας θα δημιουργήσει «ναυπηγικό cluster», που θα περιλαμβάνει τα Ναυπηγεία Σύρου και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ).

Μάλιστα στο «cluster» θα συμμετείχαν και τεράστια αμερικανικά κεφάλαια!

Τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη.

Ούτε καν με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεν μπορεί να βγάλει άκρη ο κ. Ξενοκώστας, οι Αμερικανοί είναι άφαντοι, ενώ στον διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατέθεσε «μη ανταγωνιστική και συμβολικού χαρακτήρα» προσφορά, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε!

Πολλοί στην αγορά αναρωτιούνται πού πήγαν εκείνα τα δισεκατομμύρια που θα επένδυε για το «ναυπηγικό cluster» ο γνωστός επιχειρηματίας.

Τι έγιναν τα εκατοντάδες εκατομμύρια που ήταν έτοιμοι να επενδύσουν οι Αμερικανοί μέσω της αναπτυξιακής τους τράπεζας;

Γιατί δεν στήριξαν τον κ. Ξενοκώστα ώστε να μην υποβάλει «συμβολικού χαρακτήρα» προσφορά για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά;

Ο επιχειρηματίας ένιωσε την ανάγκη να βγάλει ανακοίνωση 300 λέξεων με την οποία προσπαθεί να εξηγήσει γιατί δεν εμφανίστηκε στον διαγωνισμό για την ΕΝΑΕ, όταν κυκλοφορούσε η φημολογία ότι είναι έτοιμος να επενδύσει τόσα κεφάλαια…

Ναυάγιο στον Σκαραμαγκά

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΝΕΧ, «οι διευκρινίσεις που μας δόθηκαν στα πλαίσια της κλειστής και απόρρητης διαγωνιστικής διαδικασίας, μέχρι 48 ώρες, προ της εκπνοής του διαγωνισμού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κρίναμε πως δεν μπόρεσαν να καλύψουν στο ελάχιστο τις απαιτήσεις μας, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του επιχειρηματικού πλάνου μας, με μοναδικό σκοπό μας τη διατήρηση της λειτουργίας των υπό πώληση υποδομών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ως ναυπηγείου».

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος του επιχειρηματία Θεόφ. Πριόβολου εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με την οποία αφήνει να εννοηθεί ότι πρέπει να πάρει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς κατέθεσε τη μοναδική προσφορά. Έστω και αν αυτή η προσφορά δεν θεωρείται επαρκής από τον ειδικό διαχειριστή και την κυβέρνηση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.