Λαγκάρντ: Συρρίκνωση της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο

Λαγκάρντ: Συρρίκνωση της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο

Για σοβαρούς κινδύνους στην οικονομία της Ευρωζώνης από το δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο παραμένει ανεξέλεγκτο έκανε λόγο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ

Μολονότι η ανάκαμψη το τρίτο τρίμηνο ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και οι προοπτικές για τα εμβόλια είναι ενθαρρυντικές η πανδημία συνεχίζει να θέτει σημαντικά ρίσκα για την υγεία και για την οικονομία της Ευρωζώνης, προειδοποίησε η πρόεδρος της EΚΤ, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Όπως τόνισε η κα. Λαγκάρντ, τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας περιορίζουν σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, η οικονομία της οποίας αναμένεται να συρρικνωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Λαγκάρντ: Συρρίκνωση της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο

 

Η ίδια σημείωσε πως ενώ η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα δείχνει σημάδια ανθεκτικότητας, ο τομέας των υπηρεσιών έχει δεχθεί δριμύ πλήγμα από την νέα αύξηση των κρουσμάτων και τους νέους περιορισμούς στην κοινωνική δραστηριότητα.

Ο πληθωρισμός παραμένει εξαιρετικά χαμηλός, καθώς η ζήτηση παραμένει χαμηλή και η αγορά εργασίας παραμένει αδύναμη, σημείωσε.

Συνολικά, τόνισε η κα. Λαγκάρντ, τα οικονομικά στοιχεία και οι προβλέψεις των οικονομολόγων της ΕΚΤ δείχνουν ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομία θα είναι πιο βαρύς βραχυπρόθεσμα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.