Ταμείο Ανάκαμψης: Η μοιρασιά των 32 δισ. ευρώ

Ταμείο Ανάκαμψης: Η μοιρασιά των 32 δισ. ευρώ

«Ζεστά- ζεστά» 32 δισ. ευρώ θα πέσουν στην εγχώρια αγορά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης:

Χρήματα που θα τα μοιραστούν από το πιο μικρά και ευάλωτα νοικοκυριά ως τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η λίστα των χρηματοδοτήσεων είναι ήδη έτοιμη, έχει τεθεί σε διαβούλευση με τις Βρυξέλλες και την παρουσιάζει το enikonomia.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

 

Αν και τα εμπόδια που θέτουν Πολωνία και Ουγγαρία δεν θα επιτρέψουν σε αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά να αποδεσμευτούν πριν από τα μέσα του 2021, εντούτοις Αθήνα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, ώστε η τελευταία να ανάψει από τώρα το πράσινο φως σε κάποια από τα έργα της λίστας και «να βάλουν οι μπουλντόζες μπροστά» από τον Ιανουάριο κιόλας:

Αυτά τα έργα θα προχωρήσουν αρχικά με ελληνικά κεφάλαια και θα έρθει κατόπιν η Γηραιά Ήπειρος να καλύψει τις «τρύπες» με τα ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μέχρι και το 2026 και ανά έξι μήνες θα γίνονται αιτήσεις για την εκταμίευση χρημάτων.

Ταμείο Ανάκαμψης: Η μοιρασιά των 32 δισ. ευρώ

 

Ετήσια και διευρυμένα Εξοικονομώ

Κάθε χρόνο για την επόμενη 5ετια και ένας κύκλος διευρυμένου «Εξοικονομώ», του γνωστού προγράμματος επιδοτήσεων εργασιών που έχουν να κάνουν με την ενεργειακή θωράκιση κατοικιών είτε αυτά ανήκουν σε οικογένειες με περιορισμένο βαλάντιο, είτε σε «χοντρά πορτοφόλια»:

Οι νέοι κύκλοι θα τροφοδοτούνται από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και θα αφορούν τόσο κατοικίες όσο και επιχειρήσεις και κτίρια του Δημοσίου.

Νέες τεχνολογίες

Ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας θα βγει «κερδισμένο», καθώς η λίστα των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης περιλαμβάνει:

  • Δίκτυα 5ης Γενιάς (5G): Πυλώνας θα είναι το επενδυτικό ταμείο “Φαιστός”. Δημοπράτηση του φάσματος για τα δίκτυα 5G. Το ένα τέταρτο των εσόδων θα επενδυθεί στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος εταιριών με αντικείμενο υπηρεσίες και εφαρμογές που βασίζονται στο 5G
  • Ψηφιακή αναβάθμιση ελληνικών επιχειρήσεων με επενδύσεις στις υποδομές κυρίως μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων: Προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού και λογισμικού σε συνδυασμό με εκπαίδευση και κατάρτιση απασχολουμένων στις επιχειρήσεις.
  • Ψηφιοποίηση της Ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων: Φορο- κίνητρα για ηλεκτρονικές συναλλαγές, επέκταση της χρήσης ταμειακών μηχανών που συνδέονται online με POS και ΑΑΔΕ, ψηφιακά εργαλεία φορο- ελέγχων, αναβάθμιση Taxisnet.

Ταμείο Ανάκαμψης: Η μοιρασιά των 32 δισ. ευρώ

Ανατροπές στην Εκπαίδευση

  • Επαγγελματικά λύκεια: Μεταρρυθμίσεις στην επαγγελματική εκπαίδευση με διαρθρωτικές αλλαγές που αποσκοπούν στην διασύνδεση των ΕΠΑΛ με την αγορά
  • Προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης: Έμφαση στις δεξιότητες υψηλής ζήτησης αλλά και σύνδεση της αμοιβής των εκπαιδευτικών φορέων με τα αποτελέσματα των εκπαιδευόμενων στο πλαίσιο ενός συστήματος πιστοποίησης.
  • Σύνδεση της έρευνας των πανεπιστημίων με την παραγωγή και ενίσχυση της βασικής έρευνας με στόχο να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ ακαδημαϊκής έρευνας και παραγωγικής διαδικασίας και να στηριχθεί η έρευνα με αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων και επενδύσεις σε υποδομές και τεχνολογίες αιχμής

Κίνητρα συγχωνεύσεων

  • Κίνητρα για τη συγχώνευση και µεγέθυνση εταιρειών, µικρών, µεσαίων και µεγάλων: Αυτά θα δοθούν μέσα από υιοθέτηση χαμηλότερων φορο-συντελεστών για συγκεκριµένη χρονική περίοδο ή και την δανειοδότηση των εταιρειών µέσω ορισµένων ευνοϊκών προγραµµάτων.

Πολεοδομικός – χωροταξικός σχεδιασμός

  • Υλοποίηση πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού: Εκπόνηση και θεσμοθέτηση τοπικών και ειδικών πολεοδομικών σχεδίων και ειδικών όρων δόμησης για κάποιες περιοχές.
  • Νέες μελέτες οριοθέτησης των οικισμών προ του 1923 και μελέτες για τον χαρακτηρισμό των δημοτικών δρόμων.

Διπλή ανάπλαση

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ενδέχεται να χρηματοδοτηθεί και μέρος του εμβληματικού έργου της Διπλής Ανάπλασης για την Αθήνα:

Από την μια, το γήπεδο Απόστολος Νικολαϊδης θα κατεδαφιστεί και στην θέση του θα διαμορφωθεί ένας πνεύμονας πρασίνου, ένα πάρκο που θα «συνδέεται» με τον Λυκαβηττό και από την άλλη στην υποβαθμισμένη περιοχή του Βοτανικού θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τρία είναι τα κυριότερα έργα της διπλής ανάπλασης όπως αυτά περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό.

Η Περιοχή Ανάπλασης I (Λ. Αλεξάνδρας), στην οποία προβλέπονται ένα αθλητικό μουσείο – εντευκτήριο, χώρος αναψυχής και εστίασης 680 τμ., υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων έως 700 θέσεων, έργα φύτευσης, διαμόρφωσης χαμηλού και υψηλού πρασίνου, διαμόρφωσης κυκλοφορίας πεζών κ.λπ.

Η περιοχή Ανάπλασης II – Τομέας Ανάπλασης Α’ (Βοτανικός) προβλέπονται ένα γήπεδο ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων, αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη 7.500 τμ., μία ανοιχτή αθλητική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, λοιπές εγκαταστάσεις Δήμου Αθηναίων 4.800 τμ καθώς και έργα διαμορφώσεων, πρασίνου, κυκλοφορίας πεζών, εσωτερικού δικτύου, δικτύων υποδομών κλπ.

Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ και Πολλαπλών Χρήσεων, χωρητικότητας 10.000 θέσεων, που θα κατασκευαστεί με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων.

Ταμείο Ανάκαμψης: Η μοιρασιά των 32 δισ. ευρώ

 

Υποδομές μεταφορών – οδικοί άξονες

  • Ολοκλήρωση αυτοκινητοδρόμου Ε65: πρόκειται για το βόρειο τμήμα Τρίκαλα-Κηπουρειό Γρεβενών που ενώνει τον Ε65 με την Εγνατία Οδό. Έχει μήκος 64χλμ και αφορά στην κατασκευή ενός κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Με την κατασκευή του ο αυτοκινητόδρομος μηκους 175 χιλιομέτρων ολοκληρώνεται και η Δυτική Μακεδονία και η Ήπειρος αποκτούν εύκολη πρόσβαση στον ΠΑΘΕ. Εκτιμώμενο κόστος: 400 εκατ. €
  • ΒΟΑΚ, τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος: με το τμήμα αυτό ολοκληρώνεται η σύνδεση των 4 μεγάλων πόλεων της βόρειας ακτής της Κρήτης. Το τμήμα μήκους περίπου 14 χιλιομέτρων έχει ώριμες μελέτες και επιλέχθηκε ως ένα ακόμα οδικό έργο. Εκτιμώμενο κόστος 140 εκατ. €
  • Ιόνια Οδός, τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά: αφορά στην φυσική επέκταση του αυτοκινητόδρομου Αντίρριο-Ιωάννινα που σήμερα τερματίζει στην περιοχή της Πεδινής. Πρόκειται για άξονα περίπου 68 χιλιομέτρων ο οποίος θα έχει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση μέχρι το Καλπάκι και 1 λωρίδα +ΛΕΑ μέχρι την Κακαβιά. Εκτιμώμενο κόστος: 400 εκατ. €
  • Επεκτάσεις Αττικής Οδού: τρεις επεκτάσεις προτείνονται και αφορούν στην επέκταση της Λ.Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό Αθήνας-Λαμίας, στην επέκταση προς Ραφήνα και στην αστική σήραγγα Κατεχάκη-Βουλιαγμένης. Το πρώτο έργο είναι ώριμο και θα δημοπρατηθεί εντός του 2021, τα άλλα δύο χρειάζονται ωρίμανση. Εκτιμώμενο κόστος στο σύνολό τους: 1 δισ. €
  • Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος: ένα έργο που είναι σε διαγωνισμό εδώ και 4 χρόνια και οδεύει προς την ολοκλήρωση του. Εκτιμώμενο κόστος: 450 εκατ. €

Στα πλάνα, περιλαμβάνονται ακόμη επενδύσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια και συνδυασμένες μεταφορές.

Μεγάλα ενεργειακά έργα

  • Ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης: Το έργο που θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι η δεύτερη φάση της διασύνδεσης, Ηράκλειο – Αττική καθώς η πρώτη φάση (Χανιά – Πελοπόννησος) πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.
  • Η 4η φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων
  • Οι έξυπνοι μετρητές της ΔΕΔΔΗΕ

Παρεμβάσεις στην Υγεία

  • Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: Ενοποιημένος ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας που θα τροφοδοτείται από το σύνολο των πηγών που διαθέτουν δεδομένα για κάθε πολίτη
  • Εθνικό πρόγραμμα πρόληψης “Σπύρος Δοξιάδης”: Πρόγραμμα εμβολιασμών και κίνητρα για την έγκαιρη ανίχνευση νοσημάτων.

Απονομή Δικαιοσύνης

  • Επιτάχυνση απονομής Δικαιοσύνης με ενίσχυση των Θεσμών εναλλακτικής επίλυσης διαφορών και αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών των δικαστηρίων.
  • Ειδικά τμήματα ενίσχυσης και κατάρτισης των δικαστικών υπαλλήλων με ψηφιοποίηση διαδικασιών και συστηματική συλλογή και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων για την αποτελεσματική αξιολόγηση του συστήματος.

Διαφορετικότητα

  • Εξειδικευμένα ψηφιακά προγράμματα κατάρτισης για εργοδότες και εργαζόμενους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα για την αποδοχή της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο με παράλληλη άμβλυνση στερεοτύπων αλλά και αύξηση της παραγωγικότητας μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών δεξιοτήτων και αντιλήψεων.

Πολιτισμός

  • Ανάπτυξη ψηφιακών μοντέλων πολιτιστικής παραγωγής και διανομής καθώς και καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα. Οι προτάσεις “βλέπουν”.τον τουρισμό ως ένα τομέα ολοκληρωμένου βιώσιμου αναπτυξιακού μοχλού των τοπικών κοινωνιών που δημιουργεί θέσεις εργασίας καθώς και οικοσυστήματα επιχειρηματικότητας και εκπαίδευσης συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή.

«Πράσινη» οικονομία

  • Αντιπλημμυρικά έργα
  • Ηλεκτροκίνηση
  • Διαχείριση και επεξεργασία στερεών αποβλήτων και λυμάτων.

Πηγή: enikonomia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.