Black Friday πως θα εντοπίσουμε τις μαϊμού προσφορές

Black Friday πως θα εντοπίσουμε τις μαϊμού προσφορές

Έρχεται λοιπόν το περιβόητο Black Friday, στις 27 Νοεμβρίου, σε λίγες μέρες δηλαδή. Για πολλούς ομως από εμάς το Black Friday καταλήγει σε βλακ Friday.

Δηλαδή, μας πιάνουν κορόιδα επειδή ακριβώς μας θεωρούν βλακείες.


Τι θα πρέπει να προσέξουμε για να μην μας εξαπατήσουν οι συνήθεις ύποπτοι, που όμως δεν είναι πάντα κάποιοι περιθωριακοί. Αλλά ακόμα και μεγάλες αλυσίδες.

Μπορεί οι έρευνες αγοράς να δείχνουν ότι ένα ιλιγγιώδες ποσοστό των ελλήνων καταναλωτών δεν σκοπεύει να αγοράσει ούτε καρφίτσα στο ερχόμενο Black Friday, και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού η κατάρρευση της οικονομίας είναι ολοκληρωτική και οι καταναλωτές όχι μόνο δεν είναι σε θέση να ξοδέψουν, αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές βασικές τους υποχρεώσεις.

 

Ακόμα όμως και αυτοί που έχουν τη δυνατότητα, την πρόθεση ή ακόμα και την ανάγκη να αγοράσουν κάτι και περιμένουν την συγκεκριμένη ημέρα για να το κάνουν, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις επιλογές τους και κυρίως να μην εμπιστεύονται τις πομπώδεις προσφορές, ούτε όμως να ανέχονται ισχνές εκπτώσεις να παρουσιάζονται ως «μεγάλες ευκαιρίες».

 

8C848D40 AF1A 491D 98C7 0DB46DAB4EF1

Στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική ο όρος Black Friday ισοδυναμεί με πραγματικά εξωφρενικές προσφορές, που όντως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

 

Γι’ αυτό βλέπουμε για τις εικόνες με τον απίστευτο συνωστισμό από τα ξημερώματα έξω από εμπορικά κέντρα, με χιλιάδες καταναλωτές να προσπαθούν να φτάσουν πρώτοι στα περιβόητα ράφια ώστε να εξασφαλίσουν το προϊόν πριν εξαντληθεί.

 

Black Friday πως θα εντοπίσουμε τις μαϊμού προσφορές. Στην Ελλάδα δεν παρατηρούμε τέτοιες εικόνες, ακριβώς επειδή οι προσφορές δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές άλλων χωρών.

 

Εάν μάλιστα γίνει μία σύγκριση για το ίδιο προϊόν και τις τιμές προσφοράς του στην Αμερική ή την Γερμανία, τότε θα μας πιάσει κυριολεκτικά κατάθλιψη.

 

Τι πρέπει να προσέχουμε και πως θα προστατευτούμε

 

Επειδή όμως χρειαζόμαστε χαμόγελα αισιοδοξίας αυτές τις σκοτεινές εποχές, κυρίως όμως πραγματικές συμβουλές για το πως θα αποφύγουμε τις κακοτοπιές και στο Black Friday.

Υπάρχει ένας τρόπος να διευκρινίσουμε αν όντως το προϊόν που μας ενδιαφέρει προσφέρεται σε προνομιακή τιμή λόγω της ημέρας, η εάν είναι απλώς μία διαφημιστική απάτη για να ξεπουλήσουν κάποιοι επιτήδειοι.

 

Το διαδίκτυο μας δίνει ένα ισχυρό όπλο σε αυτή την κατεύθυνση, αφού ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου που λειτουργούν σαν συναθροιστές εμπορικών καταστημάτων, μας δίνουν το ιστορικό της τιμής για το κάθε προϊόν!

 

DC078C38 8A1A 4590 A9B4 C6C795B7DBBD C78572C6 0695 40F5 9F4E C7446B7997D3Αυτά είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα ελληνικών ιστοσελίδων, όπου μπορούμε πολύ εύκολα να βρούμε το ιστορικό διακύμανσης της τιμής για το συγκεκριμένο προϊόν που μας ενδιαφέρει.

 

Είναι η μεγαλύτερη διασφάλιση για να μην σας πιάσουν κορόιδο κατά την διάρκεια των αγορών σας. Δείτε ορισμένα παραδείγματα, για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε το όνομα του προϊόντος ή το ηλεκτρονικό κατάστημα.

 

828608E6 B930 480F 84C1 DDE8DAF71271
Η σύγκριση τιμής για το συγκεκριμένο προϊόν μας δείχνει ότι όντως πρόκειται για προσφορά

Βλέπετε εδώ το ιστορικό τις διακυμάνσεις της τιμής. Όντως το συγκεκριμένο προϊόν επωλείτο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου σε πολύ υψηλότερη τιμή από αυτή της προσφοράς.

 

Άρα όντως όποιος αποφασίσει να το προμηθευτεί, θεωρείται ότι κάνει μια καλή αγορά. Τουλάχιστον από άποψη τιμής.

 

7E925B78 D70A 41C5 9B61 AB3DBED41297
Εδώ βλέπουμε κάτι εξαιρετικά περίεργο, που μάλλον είναι απολύτως εξηγήσιμο

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας αγοράς που δεν θεωρείται και η καλύτερη. Βλέπουμε λοιπόν ότι το συγκεκριμένο προϊόν επωλείτο και πέρυσι σε ακόμα χαμηλότερη τιμή.

 

Άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί μία πραγματική ευκαιρία, αντίθετα παραπέμπει σε ένα προϊόν το οποίο πωλείται κάθε Black Friday!

 

BDC05DB1 12E3 47A4 9700 931C051B418A
Το συγκεκριμένο προϊόν δεν έχει ιστορικό τιμής. Εμφανίζεται μόνο στην Black Friday!

Αυτή είναι η τρίτη περίπτωση που θα συναντήσετε κατά τις αγορές σας την Παρασκευή. Προϊόν το οποίο κυριολεκτικά δεν υπήρχε μέχρι χθες, εμφανίζεται ως τεράστια προσφορά με μεγάλη έκπτωση, συγκεκριμένα την Παρασκευή!

 

Πουθενά δεν μπορούμε να ελέγξουμε εάν όντως αυτό το προϊόν επωλείτο μέχρι χθες στην ακριβότερη τιμή, άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για πραγματική προσφορά.

 

Μην ξεχνάτε ότι η οργάνωση μας ως καταναλωτές θα υποχρεώσει τους επαγγελματίες να κάνουν πραγματικές προσφορές και να μην προσπαθούν να μας ξεγελάσουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.