Γιάννης Βρούτσης: Τα 800 ευρώ είναι πραγματικό ποσό, ούτε εικονικό ούτε πλασματικό

Γιάννης Βρούτσης: Τα 800 ευρώ είναι πραγματικό ποσό, ούτε εικονικό ούτε πλασματικό

Μιλώντας σήμερα σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης έδωσε διευκρινίσεις για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ.

«Δεν ξέρω από πού απορρέουν αυτές οι πληροφορίες, οι ανυπόστατες ειδήσεις, αλλά τα 800 ευρώ είναι πραγματικό ποσό, δεν είναι ούτε εικονικό ούτε πλασματικό.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ειδικά για τον μήνα Νοέμβριο και επειδή έχουμε μπροστά μας και τα Χριστούγεννα ότι τα 534 ευρώ θα γίνουν 800 ευρώ. Και φυσικά υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που θα πάρουν ατόφια τα 800 ευρώ καθότι μπορεί η εξαγγελία να ξεκίνησε στις 4/11, υπάρχουν όμως εργαζόμενοι οι οποίοι είναι από την 1η Νοεμβρίου σε διαδικασία αναστολής σύμβασης εργασίας.

Άρα όλοι αυτοί θα πάρουν τα 800 ευρώ. Υπάρχουν όμως και άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι θα πάρουν τμήμα των 800 ευρώ συν το μέρος του μισθού τους που αναλογεί στις δεδουλευμένες ημέρες του μήνα. Άρα θα ξεπεράσουν τα 800 ευρώ αυτοί οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την αναλογία του μισθού. Άρα τα 800 ευρώ είναι πραγματικό νούμερο και όχι κάτι ψεύτικο ή τρικ».

Όσον αφορά την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ είπε «ειδικά για τον Νοέμβριο και επειδή μπροστά μας είναι και τα Χριστούγεννα και ο Δεκέμβριος είναι ένας δύσκολος μήνας καταβάλλουμε στο υπουργείο κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταβολή, η οποία θα γίνει διαφορετικά:

Xωρίζουμε τους εργαζομένους σε δύο κατηγορίες:

1) σε αυτούς που ανήκουν σε πληττόμενες επιχειρήσεις. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει υποχρέωση από επιχειρήσεις και εργαζομένους να υποβάλουν τις δηλώσεις από 15/11/20 έως 7/12/2020. Αυτό σημαίνει ότι κάνοντας αυτή την ενέργεια στην ΕΡΓΑΝΗ θα εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί από την αρχή της ολοκλήρωσης υποβολής της δήλωσης, δηλαδή μετά τις 7/12 και σταδιακά έως τέλος του μήνα.

2) Οι κλειστές επιχειρήσεις. Εργοδότες και εργαζόμενοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα στοιχεία τους από 15/11/20 έως και 24/11/20 ώστε μετά τις 24/11/20 και έως 3 Δεκεμβρίου να πληρωθούν. Και πρόσθεσε κρατάμε και ένα ενδιάμεσο διάστημα που είναι αίτημα λογικό, των λογιστών για να μπορέσουν να κάνουν διορθώσεις».

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.