Εφορία: Η ώρα της πληρωμής για τα κρυφά εισοδήματα 100.000 φορολογουμένων

Νέα “ραβασάκια” ετοιμάζεται να στείλει προσεχώς η εφορία σε 100.000 φορολογούμενους που απέκρυψαν εισοδήματα ύστερα από σχετικές διασταυρώσεις που έχουν γίνει. Ήδη όλες οι ΔΟΥ της χώρας έχουν εντολές να προχωρήσουν στον προσδιορισμό και καταλογισμό των αναλογούντων φόρων με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει κάθε εφορία στη διάθεσή της.

Αυτό αφορά σε όσους δεν έχουν δηλώσει αναδρομικά ποσά συντάξεων, συντάξεις από το εξωτερικό και εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb , οι οποίοι θα λάβουν και σχετικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό τους στο Taxisnet από την ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ από τις 100.000 οι 40.000 είναι συνταξιούχοι οι οποίοι έλαβαν αναδρομικά ποσά το 2014 αλλά δεν υπέβαλαν τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα σχετικά ποσά, ενώ 43 .000 φορολογούμενοι δεν δήλωσαν εισοδήματα της χρήσης 2014 και οι οποίοι επίσης θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση ή ακόμη και εμπρόθεσμη αρχική για να δηλώσουν τα εισοδήματα αυτά. Δέκα χιλιάδες εντοπίστηκαν με αδήλωτα εισοδήματα από το εξωτερικό και οι υπόλοιποι σύμφωνα με την “Καθημερινή” ξέχασαν να δηλώσουν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.