Ιστορίες… τουαλέτας: Αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο… κάλεσμα της φύσης την ώρα του αγώνα – ΒΙΝΤΕΟ

Με αφορμή την περίπτωση του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που άφησε το γήπεδο για να πάει επειγόντως στην τουαλέτα ενώ η Άρσεναλ αντιμετώπιζε την Μπράιτον, θυμόμαστε τις πιο “ηχηρές” περιπτώσεις που αθλητές “θυσιάστηκαν” για το καλό της ομάδας και έμειναν μέσα στη φάση ακόμη και αν έπρεπε να… λερωθούν.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση του Γιώργου Καραγκούνη για τον οποίο δημοσίευμα της El Mundo Deportivo ανέφερε πως έκανε την ανάγκη του στη φυσούνα του Καμπ Νου. Μάλιστα, λέγεται ότι η UEFA του έβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Τότε η El Mundo Deportivο έγραφε: «Προφανώς ο παίκτης όταν του ζητήθηκε εσπευσμένα από τον προπονητή του να περάσει στο γήπεδο, ένιωσε την ανάγκη να ανακουφιστεί, αποτέλεσμα της έντασης του αγώνα. Έτσι πήγε προς τα αποδυτήρια, τα οποία όμως ήταν κλειστά και λόγω προβλήματος στην επικοινωνία με τους ανθρώπους του γηπέδου, αλλά και υπό την πίεση του χρόνου, έκανε εκεί την ανάγκη του».

Ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 στην Ιταλία όταν η Αγγλία του Γκάρι Λίνεκερ αντιμετώπιζε τηn Ιρλανδία. O ίδιος ο Λίνεκερ σχολιάζοντας αργότερα τα πλάνα που έκαναν τον γύρο του κόσμου ομολόγησε ότι τα είχε κάνει πάνω του καθώς αντιμετώπιζε κοιλιακό πρόβλημα από την αρχή του αγώνα. “Είναι το Παγκόσμιο. Δεν μπορείς να πεις “συγγνώμη, μισό να πεταχτώ να τα κάνω για πέντε λεπτά. Τελοσπάντων, η μπάλα έφυγε και κάπως έφυγα κι εγώ αλλά σκόνταψα, και όπως σκόνταψα χαλάρωσα” παραδέχτηκε. Όταν ο Γκάρι Στίβενς τον πλησίασε και τον ρώτησε αν είναι καλά εκείνος είπε “χε@@@@α πάνω μου”.

Άλλη περίπτωση είναι του τερματοφύλακα Γενς Λέμαν ο οποίος μάρκαρε κυριολεκτικά την περιοχή του τέρματος όταν σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ του 2009 πήγε πισω από τις διαφημιστικές πινακίδες και ξελάφρωσε.

Η Βρετανίδα δρομέας μαραθωνίων Πόλα Ράντκλιφ είχε μία παρόμοια στιγμή, όταν στη διάρκεια του μαραθωνίου του Λονδίνου το 2005 της ήρθε η ανάγκη για τουαλέτα. Για να μην χάσει χρόνο πηδώντας τις μπαριέρες στην άκρη του δρόμου προσπαθώντας να φθάσει στην τουαλέτα κάθισε στην άκρη του δρόμου και έκανε την ανάγκη της. Μάλιστα, ήταν και εκείνη που τερμάτισε πρώτη.

Κάτι παρόμοιο βίωσε και ο Βέλγος ποδοσφαιριστής Φιλίπ Γιάνσενς στο πλαίσιο της Γ’ Κατηγορίας του Βελγίου όταν ένιωσε τη φύση να τον καλεί. Πήγε κοντά στο τέρμα της αντίθετης ομάδας και απλώς έκανε την ανάγκη του με τον τερματοφύλακα των αντιπάλων να παρακολουθεί τι σκάρωνε ο παίκτης με αποτέλεσμα να χάσει τη φάση και να δεχτεί γκολ.

Το 2002 στο Παγκόσμιο Κύπελλο όταν οι ΗΠΑ αντιμετώπιζαν το Μεξικό, ο Αμερικανός Νταμάρκους Μπίσλεϊ ξαλάφρωσε πίσω από τον πάγκο των αναπληρωματικών ελπίζοντας ότι δεν τον βλέπει κανείς. Ωστόσο η στιγμή κατεγράφη από την κάμερα και αναμεταδόθηκε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.