Έξι ελέφαντες βρήκαν τραγικό τέλος πέφτοντας από καταρράκτη

Έξι ελέφαντες έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας από έναν πολύ επικίνδυνο καταρράκτη κι ενώ ο ένας προσπαθούσε να σώσει τον άλλο.

Οι υπεύθυνοι του εθνικού πάρκου Khao Yai της Ταϊλάνδης δήλωσαν ότι το περιστατικό σημειώθηκε όταν ένα μωρό ελεφαντάκι γλίστρησε και έπεσε από τον καταρράκτη. Οι άλλοι ελέφαντες κατέβηκαν στον γκρεμό για να το σώσουν. Δύο ακόμα ελέφαντες εντοπίστηκαν από τις αρχές κοντά στο σημείο και προσπαθούν να τα μετακινήσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο στο συγκεριμένο σημείο. Το 1992 οκτώ ελέφαντες σκοτώθηκαν από πτώση εκεί, ένα σημείο που είναι γνωστό ως «Η Άβυσσος της Κόλασης».

Ο ιδρυτής του Ιδρύματος Φίλων της Άγριας Ζωής της Ταϊλάνδης, Έντουιν Βίεκ, εξηγεί στo BBC ότι αν ένα ζώο ξεφύγει από το κοπάδι, είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει σε αυτές της συνθήκες, καθώς οι ελέφαντες βασίζονται ο ένας στον άλλον και για την ασφάλεια αλλά και για την τροφή τους.

 

Το νεκρό ελεφαντάκι εντοπίστηκε μετά από τρεις ώρες στη βάση της τοποθεσίας Haew Narok και παραδίπλα βρέθηκαν νεκροί άλλοι πέντε ελέφαντες.

Το τραγικό συμβάν δεν αποκλείεται να επηρεάσει τους ελέφαντες που ζουν στην περιοχή καθώς είναι γνωστό πως πρόκειται για ζώα που έχουν το αίσθημα της απώλειας και το συναίσθημα του πένθους. «Είναι σαν να χάνει τη μισή σου οικογένεια», εξήγησε στο BBC ο Έντουιν Βίεκ. «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δυστυχώς αυτή είναι η φύση», πρόσθεσε.

Περίπου 7.000 ελέφαντες ζουν στην Ταϊλάνδη, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονται σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.