Αυτό είναι το πιο βρωμερό φρούτο στον κόσμο – Κοστίζει 1.000 δολάρια – ΒΙΝΤΕΟ

Οι τουρίστες το βλέπουν και… εξαφανίζονται, αλλά στη νοτιοανατολική Ασία το αποκαλούν «Βασιλιά των Φρούτων». Το τροπικό φρούτο Durian (Ντούριαν) μοιάζει με ένα μεγάλο βελανίδι, με ακανθώδες περίβλημα, ενώ η σάρκα του είναι πλούσια και κατακίτρινη.

Το durian είναι ένα εντυπωσιακό φρούτο αλλά έχει ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα. Η μυρωδιά του είναι τόσο άσχημη που μερικοί το χαρακτηρίζουν το πιο βρωμερό φρούτο στον κόσμο. Οι τουρίστες, που δεν είναι συνηθισμένοι στη μυρωδιά, το αποφεύγουν αλλά οι ντόπιοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από το φρούτο, είτε ωμό, είτε τηγανητό ή βραστό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το durian έχει τόσο άσχημη μυρωδιά που έχει απαγορευτεί η μαζική μεταφορά του και η παρουσία του σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Η επιθυμία που κυριαρχεί στην Ασία για την κατανάλωση durian δημιουργεί αυξημένη ζήτηση για αυτά τα παράξενα φρούτα και έχει μάλιστα οδηγήσει στην υψηλή κοστολόγησή τους. Σε ένα κατάστημα φρούτων στην επαρχία Τζάουα Τενγκά της Ινδονησίας δυο συγκεκριμένοι καρποί πωλήθηκαν περίπου 1.000 δολάρια ο καθένας.

Αν αναρωτιέστε γιατί οι συγκεκριμένοι καρποί κοστολογήθηκαν τόσο οι πωλητές αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ειδική ποικιλία, πολύ περιορισμένης παραγωγής, που είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην ανάπτυξη. Ένα δέντρο παράγει μόνο 20 καρπούς σε διάρκεια τριών ετών! Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα φρούτο εξαιρετική γεύση και ιδιαίτερα απαλή και κρεμώδη υφή σαν βούτυρο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.