Βίντεο: «Βουτιά» στα 4.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα – «Μαγικές» εικόνες

Χάρη στο Ινστιτούτο Σμιντ που ασχολείται με τη χαρτογράφηση των ωκεανών έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μια νέα προοπτική για τη θαλάσσια ζωή και τους οργανισμούς που ζουν σε εντυπωσιακά μεγάλα βάθη.

Αφού το ινστιτούτο εξερεύνησε τα βάθη του Ινδικού Ωκεανού, κυκλοφόρησε πλάνα 4K από το φαράγγι Νινγκαλού, που βρίσκεται έξω από τη δυτική ακτή της Αυστραλίας, φέρνοντας στο φως εντυπωσιακά ευρήματα. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα υποβρύχιο όχημα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, επιτρέποντας τους να ανακαλύψουν τον πλούτο της θάλασσας σε απίστευτα βάθη.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα πολύ χρήσιμο από επιστημονική σκοπιά, καθώς πολλά από τα ζώα που βλέπουμε στο βίντεο δεν έχουν ιδωθεί ποτέ ξανά. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι υπάρχουν περίπου 30 νέα είδη οργανισμών στο βίντεο που έχουν τραβήξει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.