NASA: Βρήκαμε επτά πλανήτες, πανομοιότυπους με την Γη

Επτά πανομοιότυποι με τη Γη πλανήτες βρέθηκαν σε τροχιά γύρω από το ίδιο αστέρι-νάνο, σε απόσταση 40 ετών φωτών μακριά, όπως ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου η NASA. Οι πλανήτες είναι παρόμοιοι σε μέγεθος με τη Γη και στην επιφάνειά τους επικρατούν παρόμοιες θερμοκρασίες, όπερ σημαίνει ότι μπορεί εκεί να βρίσκεται νερό σε υγρή μορφή.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό είναι το «καλύτερο» σημείο πέρα από το ηλιακό μας σύστημα όπου θα πρέπει να ψάξουμε για ζωή!
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σπάνια ανακάλυψη, λόγω ακριβώς του συνδυασμού του μεγέθους και της θερμοκρασίας των πλανητών (συνθήκες πανομοιότυπες με τη Γη), και άρα σε αυτούς θα μπορούσε να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή και κατ’ επέκταση ζωή!
«Είναι η πρώτη φορά που που τόσοι πολλοί πλανήτες τέτοιου είδους βρέθηκαν γύρω από το ίδιο αστέρι», δήλωσε ο Michael Gillon, αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης.
Πιο συγκεκριμένα, οι πιο κατάλληλες συνθήκες επικρατούς σε τρεις τουλάχιστον από τους πλανήτες, όπου υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν ακόμα και ωκεανοί!
Αυτή η ανακάλυψη αποτελεί το… «Άγιο Δισκοπότηρο» των ερευνητών αστρονόμων…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.