Αυτή είναι η μακρύτερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου που κόβει την ανάσα (video – εικόνες)

Ανοιχτή για το κοινό είναι η μακρύτερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου η οποία έχει μήκος 487 μέτρα και βρίσκεται στην Κίνα και συγκεκριμένα ανάμεσα σε δύο βράχια στην γραφική περιοχή Hongyagu στην επαρχία Hebei.
Η γέφυρα είναι 58 μέτρα μεγαλύτερη από την προηγούμενη γέφυρα που κατείχε το ρεκόρ και βρίσκεται και εκείνη στην Κίνα.
Ο διάδρομος πλάτους 6,5 μέτρων κρέμεται 230 μέτρα πάνω από το έδαφος – δηλαδή όσο περίπου το ύψος ενός κτηρίου 66 ορόφων.
Το θεαματικό τουριστικό αξιοθέατο, το οποίο άνοιξε στις 24 Δεκεμβρίου, είναι στρωμένο με 1.077 γυάλινες πλάκες, ανέφερε η People’s Daily Online, επικαλούμενη την China Daily.
Κάθε μία από τις πλάκες είναι πάχους 1,5 ίντσα και ολόκληρη η γέφυρα ζυγίζει 70 τόνους.
Το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό της γέφυρας θα μπορούσε να είναι η «αίσθηση της ταλάντευσης».
Ο όμιλος Hebei Bailu, η εταιρεία που δημιούργησε τη γέφυρα, δήλωσε στους ντόπιους δημοσιογράφους ότι ελπίζουν ότι η κίνηση αιώρησης θα μπορούσε να διασκεδάσει τους επισκέπτες.
Προηγουμένως, η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον έχει μήκος 429 μέτρα και βρίσκεται στο μεγάλο φαράγγι Zhangjiajie στην επαρχία Χουνάν της νότιας Κίνας.
Η γέφυρα Hongyagu θα μπορούσε να στηρίξει έως 2.000 άτομα. Ωστόσο, για να διατηρηθεί η ασφάλεια των επισκεπτών, η διοίκηση θα επιτρέψει μόνο 500 τουρίστες να βρίσκονται πάνω σε αυτή την ίδια στιγμή.
Πέρυσι, η γέφυρα με γυάλινο πυθμένα στο Zhangjiajie Grand Canyon αναγκάστηκε να κλείσει μόλις 13 ημέρες μετά το άνοιγμα λόγω του συντριπτικού αριθμού τουριστών.
Οι γέφυρες με γυάλινο πυθμένα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην Κίνα και έχουν κατασκευαστεί σε όλη τη χώρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.